Bibliotecarii români împotriva pandemiei dezinformării
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Întâlnirile profesionale ale Bibliotecii Naționale continuă cu un eveniment care va avea ca temă „Bibliotecarii români împotriva pandemiei dezinformării: ce trebuie să știe, ce ar trebui să facă”. 

Evenimentul, al cincilea din această serie, este organizat sub forma unei mese rotunde, va fi unul online și va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Naționale a României (https://www.facebook.com/BibNatRo), joi, 29 octombrie, cu începere de la ora 18.15.


Vă așteptăm să dezbatem teme precum:

• Instruirea bibliotecarilor în cultura informației - politici și acțiuni ale asociațiilor profesionale din România;
• Experiențe actuale de predare a culturii media și informaționale pentru utilizatorii bibliotecilor românești;
• Rolul bibliotecarilor în lupta împotriva dezinformării.
• Moderator: lector univ. dr. Robert Coravu, Universitatea din București.


Dezbaterea se înscrie în seria evenimentelor prin care se celebrează, sub egida UNESCO, începând din anul 2016, Global Media and Information Literacy Week – Săptămâna Culturii Informaționale și media (https://en.unesco.org/commemorations/globalmilweek). În acest an, evenimentele din cadrul Global Media and Information Literacy Week se vor desfășura în intervalul 24-31 octombrie 2020 având ca temă „Resisting Disinfodemic: Media and Information Literacy for everyone and, by everyone”.

Pandemia provocată de COVID-19 a generat și o pandemie informațională, abundența de informații, unele false, altele trunchiate lansate, cu precădere în mediul online, ne-a adus în imposibilitatea de a discerne între sursele de informare de încredere și cele îndoielnice, anunță Biblioteca Națională a României într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel