Urmărește emisiunea live
Berti Barbera şi Big Band-ul Radio în concert live, la Sala Radio
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Pe 13 decembrie, Berti Barbera vine la Sala Radio ca invitat al proiectului  BIG BAND-ULUI RADIO  dirijat de  IONEL TUDOR  şi moderat de  FLORIAN LUNGU,  din cadrul seriei  „JAZZ PE ROMÂNEŞTE” .

Despre Berti Barbera se poate spune că este un muzician cosmopolit. Si asta nu doar datorită culturii din care provine, ci prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influențe și elemente pe care le percepe și le concepe în arta interpretării. Ca orice artist modern, își deschide urechile și sufletul la diversitatea stilistică și la multiplele posibilități de redare a unei lucrări muzicale. Beneficiind de-a lungul anilor de încrederea marii majorități a lumii muzicale din țară, fiind în contact permanent cu personalități artistice internaționale, a avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogățească experiența și să-i justifice intențiile.

[citeste si]

Cu un spectru vocal flexibil și cu un instinct ritmic care-i oferă posibilitatea de a folosi mai multe instrumente de percuție, Berti reușește, prin multitudinea de tehnici moderne și tradiționale, cu multă pasiune, dezinvoltură și umor, să dea o formă originală, spectaculoasă și accesibilă oricărei piese muzicale pe care o abordează. Totodată, experiența de 25 de ani acumulată în domeniul muzicii ca profesionist, la care se adaugă un bagaj consistent de istorie și estetică, îl recomandă pe Berti Barbera ca pe unul dintre cei mai competenți comentatori  muzicali din toate domeniile si genurile muzicale și unul dintre cei mai originali și spectaculoși interpreți din nișa românească a muzicii alese.

Citește și: Gigi Căciuleanu și joaca de-a Emoji la Teatrul EXCELSIOR

„Pentru mine, ocazia de a avea un mediu în care să împart cu alții ceea ce am primit reprezintă o realizare, așa cum succesul înseamnă să faci ceea ce-ți place. Iar povestea asta a început de când eram mai mic și am început să cred că orice obiect poate deveni un instrument muzical. În timp, am aflat că oamenii cred asta peste tot în lume și astfel reușesc să comunice mai bine. Asta mă fascinează la muzică, posibilitatea de a folosi ceea ce avem în plus față de alte ființe, fără a face rău. Capacitatea de a comunica și de a ne exprima prin diverse limbaje. Am din nou ocazia să împart cu voi bucuria de a cânta alături de o orchestră un repertoriu de blues, un gen care stă la rădăcina marelui arbore muzical  pe care-l avem acum. Suntem multe feluri de oameni, de aceea există multe feluri de blues, iar ceea ce am de împărțit cu voi provine dintr-o sursă aparent inepuizabilă. Bucuria este cu atât mai mare cu cât am destul de rar ocazia de a mă regăsi cu un public cunoscător, format din oameni la fel de pasionați ca și mine, care cred în aceleași valori, lângă care pot duce mai departe muzica în care cred. Acest concert este modesta mea contribuție la ceea ce am putea fi cu toții.”

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel