Berlinul va furniza Rusiei date cu privire la starea de sănătate a lui Navalnîi. Opozantul rus și-ar fi dat acordul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Germania va oferi Rusiei date despre starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi.

Procuratura Generală din Berlin a confirmat primirea unei cereri de asistență juridică din partea Federației Ruse în cazul otrăvirii liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a declarat departamentul pe Twitter, scrie Interfax.

"Parchetul General din Berlin a fost autorizat de către Biroul Senatului de Justiție din Berlin să ofere asistență juridică la cererea Rusiei și să furnizeze certificate cu privire la starea de sănătate a lui Navalnîi - cu acordul său", se menționează în comunicat.

Detaliile nu sunt dezvăluite, procuratura a declarat pentru Interfax că nu pot furniza informații suplimentare în acest moment.

Anterior, departamentul de transport al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse a trimis o cerere către Germania cu privire la posibilitatea de a participa la acțiunile de investigație desfășurate în cazul Navalnîi. Cererea ar include o solicitare pentru prezența anchetatorilor ruși și a unui expert atunci când colegii germani efectuează acțiuni de investigație cu Navalnîi, medici și experți, inclusiv atunci când primesc explicații, cu posibilitatea de a pune întrebări clarificatoare și suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel