Benzema îl dă în judecată pe ministrul de interne al Franței, după ce politicianul a afirmat că fotbalistul are ”legături notorii” cu Frăția Musulmană
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul de interne al Franței, Gérald Darmanin, a fost dat în judecată de fotbalistul Karim Benzema.

Starul fotbalului francez a intentat un proces de defăimare împotriva ministrului de interne Gérald Darmanin.

Potrivit procesului, consultat de agenția franceză de știri AFP, Benzema afirmă că ”nu a avut niciodată cea mai mică legătură cu organizația Frăția Musulmană și nici, după știința mea, cu cineva care pretinde a fi membru al acesteia” și susține că a fost ”instrumentalizat în jocuri politice” din cauza faimei sale.

Darmanin, care se află în prezent în Réunion, în timp ce acest teritoriu francez de peste mări se reface în urma unui ciclon, nu a comentat încă plângerea.

În octombrie, Darmanin a declanșat un scandal afirmând că Benzema are legături cu Frăția Musulmană, un partid islamist pe care unele țări din Orientul Mijlociu îl consideră a fi o grupare teroristă.

”Benzema are legături notorii cu Frăția Musulmană, o știm cu toții”, a declarat ministrul francez într-un interviu acordat postului de televiziune conservator francez CNews, fără a furniza dovezi care să susțină afirmațiile sale.

Ministrul de interne spune că Benzema ”a folosit același discurs ca Frăția Musulmană”

Darmanin, care este de mult timp un adept al liniei dure în ceea ce privește problemele de securitate și secularismul, a revenit ulterior asupra acuzațiilor, spunând că Benzema a făcut ”alegerea extrem de selectivă de a folosi același discurs ca Frăția Musulmană” pe rețelele de socializare.

Atacantul francez în vârstă de 36 de ani, care joacă la clubul de fotbal Al-Ittihad, cu sediul în Arabia Saudită, este un musulman practicant care respectă postul în timpul Ramadanului și care uneori își afișează credința pe rețelele de socializare.

În comentariile făcute pentru postul de radio francez RTL, avocatul lui Benzema, Hugues Vigier, a declarat că fostul star al echipei Real Madrid a fost vizat de ”o falsă lovitură de comunicare”.

Comentariile lui Darmanin ”sădesc dezbinare în Franța, cu o mulțime de oameni care nu înțeleg acest tip de discuții, unii care îl exclud pe Karim Benzema și alții care se simt excluși de ceea ce se spune despre el", a adăugat avocatul, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel