Benjamin Netanyahu spune că este victima unei conspirații a „statului profund”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Benjamin Netanyahu
Sursă foto: Facebook Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu spune că este victima unei conspirații a „statului profund” și vorbește în termeni apocaliptici despre Israel fără el la conducerea sa.

În ultimele zile de conducere a Israelului, premierul Benjamin Netanyahu nu vrea să părăsească liniștit funcția. Netanyahu a spus că este victima unei conspirații a „statului profund” și a vorbit în termeni apocaliptici despre Israel fără el la conducerea statului.

"Ei înlocuiesc binele cu un rău periculos", a declarat Netanyahu postului de televiziune conservator Channel 20 săptămâna aceasta. „Mă tem pentru destinul națiunii”, a mai precizat premierul. Acuzațiile au venit pe măsură ce Netanyahu și aliații săi aveau o ultimă tentativă pentru a încerca să împiedice formarea unui nou Guvern. 

Netanyahu și aliații săi din Likud au încercat să se mențină la putere. Inițial, premierul a încercat să atragă în alianța sa câțiva „dezertori” de la foștii săi aliați, pentru a împiedica obținerea unei alte majorități parlamentare. După ce acest lucru a eșuat, Netanyahu a spus: "Suntem martorii celei mai mari fraude electorale din istoria țării", notează AlJazeera.

La începutul lunii iunie, liderul opoziției din Israel a anunța formarea unei noi majorități

Adversarii prim-ministrului Benjamin Netanyahu au reușit să formeze o coaliție pentru învestirea unui nou guvern care ar pune capăt guvernării de 12 ani a actualului prim-ministru - cea mai lungă din istoria Israelului.

Liderul opoziţiei din Israel, Yair Lapid, s-a apropiat miercuri, 2 iunie 2021, de debarcarea prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi de formarea unui nou guvern după ce a fost de acord cu condiţiile puse de mai multe partide, inclusiv unul condus de ministrul apărării, Benny Gantz, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Aflat în funcţie de 12 ani, Netanyahu a fost adesea o figură polarizantă în ţară şi în străinătate. Încheierea mandatului său ar putea duce la suspendarea frământărilor politice interne, dar schimbările majore în politica externă a Israelului, aliat fidel al SUA, par mai puţin probabile.

Yair Lapid, un centrist însărcinat cu formarea următoarei coaliţii de guvernare după ce conservatorul Netanyahu nu a reuşit să o facă în urma unor alegeri neconcludente la 23 martie, are termen până miercuri la miezul nopţii să prezinte o listă finală (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel