Benghazi: email-urile care o distrug pe Clinton
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hillary clinton benghazi dece
hillary clinton benghazi dece

O serie de mail-luri ale autorităților americane scurse în presă au arătat că Departamentul de Stat al SUA a dus deliberat o campanie de rupere a orice posibile legături între al Qaeda și atacul de la ambasada americană din Benghazi, ce s-a soldat cu patru morți, scrie The New York Post.

Republicanii ultragiați acuză administrația Obama de mușamalizare a acțiunii.

Un apropiat al fostului secretar de stat Hillary Clinton și-a convins colegii din guvern să omită orice menționări ale al Qaeda în ședințele organizate de administrație imediat după atacul din Benghazi, arată email-urile.

Mai mult, email-urile dintre Casa Albă, Departamentul de Stat și serviciile secrete, arată cum ambasadorul american la Națiunile Unite, Susan Rice, era pregătită pentru aparițiile televizate după incidentul din 11 septembrie 2012. Invocarea al Qaeda "ar putea fi folosită de membrii (Congresului - n.r) pentru a acuza Departamentul de Stat că nu a tratat cum trebuie semnalele amenințărilor, și de ce am vrea asta?", scrie într-un dintre mail-uri unul dintre purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Stat la acea vreme, Victoria Nuland, citată de Reuters.

Versiunea propusă de CIA include un "atac spontan" inspirat de protestele de la ambasada americană din Cairo. "Acestea fiind spuse, noi știm de fapt că ismaliști extremiști legați de al Qaeda au participat la atac", mai spunea Nuland.

Calificările nu au ajuns niciodată în discuțiile finale distribuite de CIA și obținute de ABC News.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jay Carney, a răspuns că nu s-a încercat vreun fel de acoperire, iar CIA a fost cea care a "moderat discuțiile".

Democrații s-au apărat spunând că republicanii fac eforturi pentru a-i distruge imaginea fostului secretar de stat Hillary Clinton, în caz că aceasta se va decide să participe la alegerile prezidențiale din 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel