Beneficiile și pericolele vitaminei A
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Vitamina A poate fi un bun sprijin pentru vederea adulților și a micuților, însă excesul poate aduce simptome grave.

Vitamina A, un compus al multor produse cosmetice, dar și al suplimentelor alimentare poate avea atât beneficii, cât și efecte nocive. Excesul de vitamina A este păstrat de corp în ficat și apare de obicei din cauza abuzului de suplimente alimentare pe bază de vitamine, informează Health Line. O altă cauză are legătură cu tratamentul împotriva acneei care conține isotretinoină. 

O doză prea mare de vitamina A poate provoca simptome precum durerile abdominale, stările de greață, vomă, presiune intracraniană, iritabilitate. Pe lângă acestea, se mai adaugă lipsa apetitului, durerea de oase, vederea încețoșată, pielea uscată și descoamată sau ulcerele bucale. 

Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor la copii și adulți. Pentru dezvoltarea corectă a fătului, vitamina A contribuie la creșterea inimii, urechilor și a ochilor. Prin alimentație se poate obține un aport important, iar cele mai indicate alimente care conțin vitamina A sunt peștele și uleiul de pește, laptele, ficatul, ouăle, legumele cu frunze verzi sau legumele portocalii și galbene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel