Beneficiile semințelor de chimen: ameliorează greața și insomnia. Află cum le poți consuma
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Beneficiile semințelor de chimen, ameliorează greața și insomnia. Află cum le poți consuma. Sursa foto: freepik.com
Beneficiile semințelor de chimen, ameliorează greața și insomnia. Află cum le poți consuma. Sursa foto: freepik.com
Chimenul este folosit ca și condiment în diferite bucătării din lume, dar mai ales în cea indiană, africană și mexicană. 

Este cunoscut pe scară largă pentru gustul său pronunțat. Dar puțini oameni știu că aceste semințe au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Chimenul este un condiment străvechi, menționat în ​​Biblie. Originar din India, s-a răspândit în cele din urmă în multe culturi din întreaga lume. Chimenul a fost folosit de secole pentru aroma și proprietățile sale medicinale. De exemplu, în Evul Mediu în Europa, era cunoscut ca simbol al iubirii. Oamenii îl purtau în buzunare pentru a-l oferi la ceremonia de nuntă.

Beneficiile consumului semințelor de chimen

Semințele de chimen sunt o adevărată sursă de energie. Sunt bogate într-o serie de nutrienți, cum ar fi vitaminele A, C, E și B6, tiamină, riboflavină, niacină și minerale fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

În plus, chimenul conține o cantitate mare de aminoacizi, carbohidrați, fibre vegetale, grăsimi și acizi grași. Consumul de doar o linguriță de semințe pe zi acoperă necesarul zilnic al organismului de acești nutrienți.

Arde o crenguță de rozmarin în casă și vezi ce se întâmplă în zece minute

Chimenul elimina eficient greața, fiind recomandat persoanelor cu tulburări digestive. Conținutul de fier ajută la tratarea și prevenirea anemiei.

Chimenul susține sistemul imunitar, datorită conținutului ridicat de minerale, vitamine și uleiuri esențiale. Îmbunătățește digestia, promovează absorbția nutrienților și ajută la spasmele în tractul digestiv.

Este un bun tonic care ameliorează oboseala și este util în perioadele de suprasolicitare fizică și psihică. Combate simptomele hemoroizilor prin susținerea funcției intestinale adecvate.

Tratează insomnia, are proprietăți calmante și relaxante (nu provoacă somnolență), ajută la ameliorarea stresului.

Reduce riscul de diabet datorita conținutului ridicat de flavonoide și nutrienți.

Pentru răceli și alte probleme respiratorii, ceaiul de chimen este recomandat pentru îmbunătăți respirația.

Scorțișoara, un condiment minune. Ce se întâmplă cu organismul dacă vom lua câte o linguriță pe zi

Chimenul ajută la echilibrarea și menținerea lactației la femeile care alăptează. În acest caz, sunt recomandate suplimentele care îl conțin cu o concentrație mai mare de ingrediente active.

Semințele de chimen promovează pierderea în greutate datorită conținutului unui ingredient activ unic, timochinona, care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Aceste substanțe ajută organismul să se curețe de toxine.

Chimenul poate ajuta la uciderea unor bacterii care pot pătrunde în organism și pot provoca boli și, de asemenea, limitează creșterea microorganismelor, inclusiv E. coli.

Semințele de chimen pot preveni creșterea diferitelor tipuri de tumori, inclusiv cancerul de ficat, stomac și colon.

Utilizarea condimentelor ajută la reducerea colesterolului „rău” (LDL) și a trigliceridelor din sânge, în timp ce crește nivelul de colesterol „bun” (HDL).

Poate ajuta la protejarea pielii de infecții fungice și microbiene datorită proprietăților sale dezinfectante și antifungice.

În plus, chimenul este capabil să reducă semnele îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile, petele de vârstă și pielea lăsată, datorită conținutului său de vitamina E. Semințele de chimen stimulează și activează sistemul nervos central și îl ajută să funcționeze mai eficient, îmbunătățind astfel abilitățile cognitive.

Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde

Ceai din semințe de chimen. Neîndulcit sau îndulcit cu miere, este foarte util pentru sistemul digestiv, pancreas, dar și în perioada afecțiunilor respiratorii.

Tinctură de semințe de chimen. Are un efect benefic asupra sistemului imunitar, digestiv și respirator, precum și asupra întregului organism în ansamblu.

Ulei de chimen. Ideal pentru îngrijirea feței, corpului, capului și părului. Acest ulei poate fi folosit ca mască sau adăugat în produse cosmetice. Are efect de curățare, antialergic, antifungic și antiinflamator.

Articolul are doar scop informativ. Dacă doriți să utilizați semințele de chimen ca remediu pentru sănătate, consultați mai întâi medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel