Beneficiile pentru sănătate ale mersului desculţ pe iarbă. La ce trebuie să fii atent
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Mersul pe jos are multiple beneficii pentru sănătate și unele dintre acestea pot fi sporite în funcție de modul în care facem acest exercițiu. Dacă îl facem în aer liber va fi mai bine, și de asemenea, dacă alegem să mergem desculți pe iarbă.

Menținerea activității fizice este esențială pe tot parcursul vieții. Acest lucru, căruia îi acordăm atenție în timpul copilăriei, asigurându-ne că cei mici au activități suplimentare pentru a se bucura de toate beneficiile, atât pentru sănătate, cât și pentru capacitatea lor de a socializa, tindem să îl pierdem în timp, dar nu ar trebui să fie așa. 

Orice activitate fizică, oricât de mică, este mai bună decât deloc. Există activități care ajută la reducerea durerilor musculare, altele ne ajută să ne întărim mușchii, dar și sistemul imunitar, iar unele sunt ideale atunci când vrem să cunoaștem oameni noi... Alte activități, cum ar fi mersul desculț pe iarbă, ne pot aduce o serie de beneficii care probabil ne vor surprinde.

2. Sursa foto... (close-up-view-nature-concept_39827300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik 

Ai grijă de sănătatea ta mergând fără pantofi pe iarbă 

Exercițiile fizice au mai multe beneficii dacă le facem în aer liber. Contactul cu natura ne oferă o serie de avantaje suplimentare de care nu suntem întotdeauna conștienți, dar pe care ar trebui să le luăm în considerare. Ne ajută să schimbăm mediul, reduce senzația de oboseală, diminuează stresul, ne oferă cantitatea necesară de vitamina D, crește vitalitatea și stimulează creierul.

Nu este important doar să ne antrenăm în aer liber. S-a descoperit și că mersul desculț pe iarbă poate îmbunătăți sănătatea noastră. Acestea sunt concluziile la care a ajuns un grup de cercetători condus de James Oschman, expert în Biologie Celulară, Biofizică și Fiziologie. Contactul cu solul sau cu iarba, îmbunătățește sănătatea, reducând inflamația cronică și crescând senzația de bine, ajutându-ne să ne relaxăm.

Mergând desculți, electronii pătrund în corpul nostru și distrug radicalii liberi, acționând ca antioxidanți puternici. Cercetătorul afirmă, de asemenea, că această activitate "reduce sau chiar previne semnele cardinale ale inflamației după o leziune: roșeață, căldură, umflare, durere și pierderea funcției". În plus, contactul cu solul poate reduce deteriorarea musculară și durerea, precum și să prevină problemele cardiovasculare prin creșterea fluxului sanguin și reducerea vâscozității sângelui.

S-a studiat și cum dormitul pe sol poate avea beneficii pentru bunăstare, pentru care s-au creat saltele esențiale ce mențin conexiunea cu pământul. Cei care le-au testat au declarat că au avut un somn mai bun și au simțit o scădere a nivelului de stres, iar nivelurile lor de cortizol erau mai mici. Rezultate sunt promițătoare, dar nu definitive, astfel vor fi necesare mai multe cercetări.

Beneficiile mersului desculț

Deși este evident că renunțarea la încălțăminte nu este ceva ce putem face în orice moment din cauza riscurilor de a ne răni, de a contracta o infecție sau de a ne contamina cu ciuperci sau papiloame, adevărul este că există momente când putem face acest lucru cu riscuri mai mici, cum ar fi atunci când suntem acasă, pe nisipul de pe plajă sau pe iarbă.

Picioarele au multe terminații nervoase și, mergând desculți, le activăm, ceea ce ne ajută, de asemenea, să deblocăm emoțiile, să eliberăm stresul și să întărim sistemul nervos. Ne lucrăm și mușchii, pe care nu îi stimulăm întotdeauna, fiind obișnuiți să purtăm încălțăminte. Ajută la alinierea articulațiilor, în special la copiii mici, și îmbunătățește circulația sângelui. Poate reduce durerile de spate, mai ales atunci când sunt cauzate de o încălțăminte inadecvată, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel