Beneficiile neștiute ale sucului de ananas asupra sănătății tale
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Sucul de ananas este o băutură tropicală populară. În multe culturi, sucul de anas este folosit ca un remediu pentru a trata sau a preveni diferite afecțiuni. Cercetările moderne au legat sucul de ananas de beneficii precum: digestie îmbunătățită, inflamație redusă și poate chiar o anumită protecție împotriva cancerului.

Sucul de ananas este o băutură tropicală populară. În multe culturi, sucul de anas este folosit ca un remediu pentru a trata sau a preveni diferite afecțiuni. Cercetările moderne au legat sucul de ananas de beneficii precum: digestie îmbunătățită și sănătatea inimii, inflamație redusă și poate chiar o anumită protecție împotriva cancerului, conform healthline.com.

Bogat în nutrienți


Sucul de ananas oferă o doză concentrată de diferiți nutrienți. O cană (250 ml) conține aproximativ:

Calorii: 132
Proteine: mai puțin de 1 gram
Grăsime: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 33 de grame
Zaharuri: 25 grame
Fibre: mai puțin de 1 gram
Mangan: 55% din valoarea zilnică (DV)
Cupru: 19% din DV
Vitamina B6: 15% din DV
Vitamina C: 100% din VD
Tiamina: 12% din DV
Folat: 11% din DV
Potasiu: 7% din DV
Magneziu: 7% din DV


Sucul de ananas este deosebit de bogat în mangan, cupru și vitaminele B6 și C. 


De asemenea, conține urme de fier, calciu, fosfor, zinc, colină și vitamina K.

Conține compuși benefici suplimentari


Pe lângă faptul că este bogat în vitamine și minerale, sucul de ananas este o sursă bună de antioxidanți, care sunt compuși vegetali benefici care vă ajută să vă mențineți corpul sănătos.


Antioxidanții ajută la neutralizarea compușilor instabili cunoscuți sub numele de radicali liberi, care se pot acumula în corpul dumneavoastră din cauza unor factori precum poluarea, stresul sau o dietă nesănătoasă și provoacă leziuni celulare.

Poate suprima inflamația


Sucul de ananas poate ajuta la reducerea inflamației, despre care se crede că este cauza principală a multor boli cronice.

Acest lucru se poate datora în mare parte conținutului său de bromelaină. 

Îți poate crește imunitatea


Sucul de ananas poate contribui la un sistem imunitar mai puternic.

Studiile sugerează că bromelaina, un amestec de enzime care se găsește în mod natural în sucul de ananas, poate activa sistemul imunitar.

Bromelaina poate îmbunătăți, de asemenea, recuperarea după infecții, cum ar fi pneumonia, sinuzita și bronșita, mai ales atunci când este utilizată în combinație cu antibiotice.

Poate ajuta digestia


Enzimele din sucul de ananas funcționează ca proteaze. Proteazele ajută la descompunerea proteinelor în subunități mai mici, cum ar fi aminoacizii și peptidele mici, care pot fi apoi absorbite mai ușor în intestin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel