Beneficiile neștiute ale ceaiului de salvie
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Ceaiul de salvie este o infuzie aromată facută din frunze de salvie, o plantă din aceeași familie cu menta. Acesta este plin de beneficii pentru sănătate.

Ceaiul de salvie este o infuzie aromată facută din frunze de salvie, o plantă din aceeași familie cu menta. Acesta este plin de beneficii pentru sănătate, conform healthline.com.

Bogat în compuși antiinflamatori și antioxidanți


Ceaiul de salvie conține o varietate de compuși vegetali puternici.

În special, antioxidanții săi lucrează pentru a neutraliza compușii nocivi numiți radicali liberi. Când acestea se acumulează în corpul tău, pot duce la boli cronice precum diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Ceaiul de salvie este deosebit de bogat în acid rosmarinic. Studiile pe animale și pe eprubetă au arătat că acest antioxidant oferă numeroase beneficii, cum ar fi scăderea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.

În timp ce inflamația este un răspuns natural al corpului, inflamația cronică poate crește riscul de îmbolnăvire.

Salvia oferă, de asemenea, o cantitate suficientă de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor și pentru circulație și coagularea corectă a sângelui.

Ajută la vindecarea rănilor


Salvia este un ingredient comun în produsele cosmetice care sunt aplicate local ca remediu natural de îngrijire a pielii.

Este posibil ca consumul de ceai să ofere unele dintre aceleași beneficii.

Camforul - unul dintre compușii cheie ai salviei - s-a dovedit că promovează creșterea sănătoasă a celulelor pielii, încetinește semnele de îmbătrânire și scade formarea ridurilor.

În plus, un studiu pe animale a asociat carnosolul și acidul carnosic al acestei plante cu tratarea daunelor pielii cauzate de soare.


Promovează sănătatea orală


Salvia este una dintre cele mai populare plante medicinale în stomatologie, deoarece ameliorează durerea, inflamația și respirația urât mirositoare, precum și exercită proprietăți antibacteriene și de vindecare a rănilor.

De fapt, ceaiul de salvie este adesea recomandat ca remediu pentru rănile bucale și durerile de gât.

Aceste beneficii orale sunt adesea atribuite puternicului antioxidant acid rosmarinic.

În plus, salvie este adăugată la unele ape de gură datorită activității sale antibacteriene și antiinflamatorii.

Poate avea proprietăți anticancerigene


Există unele dovezi că ceaiul de salvie poate ajuta la combaterea celulelor canceroase.

Conține mai mulți compuși anticancer, inclusiv carnosol, camfor și acid rosmarinic. În special, studiile pe animale și pe eprubete arată că carnosolul poate ucide mai multe tipuri de celule canceroase fără a afecta celulele sănătoase.

Într-un studiu efectuat pe peste 500 de persoane, ceaiurile de salvie și de mușețel au fost legate de un risc scăzut de cancer tiroidian.

Între timp, într-un studiu pe eprubetă, ceaiul de salvie a ajutat la prevenirea modificărilor genetice care cauzează formarea celulelor canceroase de colon.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel