Ceaiul de mușetel oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Acesta a fost consumat de secole ca remediu natural pentru mai multe afecțiuni. Pentru a face ceaiul de mușețel, florile sunt uscate și apoi infuzate în apă fierbinte, conform healthline.com.
Ceaiul de mușețel este încărcat cu antioxidanți care pot juca un rol în reducerea riscului de apariție a mai multor boli, inclusiv boli de inimă și cancer. Mușețelul are proprietăți care pot ajuta, de asemenea, somnul și digestia.
Poate îmbunătăți calitatea somnului
Mușețelul are câteva proprietăți unice care pot aduce beneficii calității somnului.
Conține apigenină, un antioxidant care se leagă de anumiți receptori din creier, care pot favoriza somnolența și pot reduce insomnia sau incapacitatea cronică de a dormi.
Poate îmbunătăți sănătatea digestivă
Studiile sugerează că mușețelul poate fi eficient pentru a promova o digestie mai bună prin reducerea riscului de anumite afecțiuni gastro-intestinale.
Poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer
Antioxidanții găsiți în ceaiul de mușețel au fost legați cu o incidență mai mică a anumitor tipuri de cancer.
Mușețelul conține antioxidantul apigenin. În studiile pe eprubetă, s-a demonstrat că apigenina luptă împotriva celulelor canceroase, în special cu cele de la sân, tractul digestiv, piele, prostată și uter.
Scăderea nivelului de zahăr din sânge
Consumul de ceai de mușetel poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sange.
Proprietățile sale antiinflamatorii pot preveni deteriorarea celulelor pancreasului, care apare atunci când nivelul zahărului din sânge este crescut în mod cronic.
Sănătatea pancreasului este extrem de importantă, deoarece produce insulină, hormonul responsabil cu eliminarea zahărului din sânge.
Poate îmbunătăți sănătatea inimii
Ceaiul de musetel este bogat în flavone, o clasă de antioxidanți.
Flavonele au fost studiate pentru potențialul lor de a scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului, care sunt factori importanți ai riscului de boli de inimă.
Un studiu pe 64 de pacienți diabetici a constatat că cei care au băut ceai de mușețel în timpul meselor au avut îmbunătățiri remarcabile ale colesterolului total, trigliceridelor și colesterolului LDL „rău”, în comparație cu cei care au băut doar apă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Pască pufoasă fără aluat
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”