Data publicării:

Beneficiile imediate ale trecerii de la țigară la ”o lume fără fum”. Emma Zeicescu: Eu ştiu cum a fost

Autor: Liana Ganea | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Iată doar câteva din multele beneficii imediate pe care fumătorii de produse fără fum le resimt la doar şase luni de când au spus adio ţigărilor clasice.

În interviul acordat DCNews, Emma Zeicescu, director de comunicare în compania Philip Morris International, a prezentat o alternativă cu repercusiuni mai puțin nocive asupra sănătății, pe care o au la dispoziție fumătorii: produsele fără tutun şi fără ardere.

"Pot să vă spun care sunt beneficiile pe care un fumător le regăseşte odată ce ia decizia să facă tranziţia către un produs fără fum cum este IQOS. Sigur, vorbim de a încerca să foloseşti exclusiv produsul fără fum preţ de minim şase luni, astfel încât să poţi să le observi. Am să mă refer la beneficiile imediate. Nu trebuie să-mi imaginez pentru că eu ştiu cum a fost tranziţia mea de la ţigări la produs fără fum. Eu ştiu cum a fost. Pentru că beneficiile pe termen lung sunt cele care presupun o respiraţie mai bună, mai puţină tuse, fumătorii ştiu despre ce vorbesc. Pentru faptul că foloseşti timp de şase luni exclusiv un produs fără fum se îmbunătăţeşte funcţia pulmonară. Şi mai e ceva: nu ai fum, nu ai scrum iar hainele, evident, nu-ţi mai miros a tutun. Există un impact în zona ORL, a gurii, a gâtului - toate aceste lucruri sunt de luat în calcul atunci când îţi faci propria matematică în legătură cu un proces de tranziţie. În cele din urmă suntem suma tuturor deciziilor bune sau mai puţin bune pe care le-am luat în viaţă, dar e bine să ştim că nimic nu e definitiv, cred că nici măcar moartea, dar sigur, în acest context, nu vreau să pară că minimalizez. Îmi doresc foarte tare să explicăm că dacă oamenii n-au fumat până acum e minunat şi să rămână aşa. Pentru cei către care ne adresăm, adulţii fumători, există alternative care reduc cu peste 90% expunerea la factorii de risc, adică acele aproximativ 100 de substanţe toxice care sunt direct legate de bolile asociate fumatului" a explicat Zeicescu.

Arderea, principalul dușman al fumătorilor

Când o țigară arde, tutunul din interiorul ei atinge temperaturi de până la aproximativ 900 de grade Celsius. Arderea tutunului la o asemenea temperatură produce fum, care conține peste 6.000 de compuși chimici. Experții în sănătate publică au identificat aproximativ 100 dintre acești compuși chimici ca fiind cauzele sau potențialele cauze ale bolilor asociate fumatului. "Îi sfătuiesc pe cei care se află în categoria fumătorilor și vor să facă o schimbare să intre pe website-ul nostru ardereaesteproblema.ro pentru a citi și pentru a fi informați cu acest proces de combustie care schimbă realitatea unei țigări aprinse și realitatea unui produs fără fum, astfel încât, odată ce ești informat, rămâne la latitudinea ta să iei o decizie indiferent către care te adresezi, dar este bine să știi de ce anume arderea reprezintă principalul dușman. Până la urmă, dacă ne uităm în timp, lucrurile s-au schimbat iar știința ne-a demonstrat că mașinile electrice sunt oportune în societatea de astăzi dacă vorbim de volumul mașinilor pe străzi. Nimeni nu a avut de comentat pentru că evoluția se produce prin știință și inovare" a mai spus fosta jurnalistă, actualmente director de comunicare la Phillip Morris International.

Mai multe informaţii aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel