Beneficiile extraordinare ale ceaiului de tei
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Ceaiul de tei a fost folosit în medicina populară din toate culturile pentru a ameliora tensiunea arterială crescută și pentru a calma anxietatea.

Ceaiul de tei a fost folosit în medicina populară din toate culturile pentru a ameliora tensiunea arterială crescută și pentru a calma anxietatea, conform healthline.com.


Amelioarează anxietatea



Florile de tei au fost folosite în medicina populară pentru a ameliora simptomele de anxietate, iar unele studii par să susțină aceste afirmații.

Un studiu a constatat că extractele din mugurii de Tilia tomentosa, un fel de tei, aveau proprietăți sedative puternice.


Poate ajuta la combaterea inflamației


Inflamația cronică poate contribui la dezvoltarea multor afecțiuni, inclusiv diabetul de tip 2 și cancerul.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la combaterea inflamației, scăzând potențial riscul de îmbolnăvire. Flavonoidele sunt un tip de antioxidant care se găsesc în florile de Tilia, în timp ce tilirozidul, quercetina și kaempferolul sunt asociate în mod specific cu mugurii de tei.

Tilirosidul este un antioxidant puternic care acționează prin eliminarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi pot provoca daune oxidative, care pot duce la inflamație.

Kaemferolul poate combate, de asemenea, inflamația. În plus, unele studii arată că poate oferi proprietăți de combatere a cancerului.


Poate reduce durerea ușoară


Durerea cronică afectează milioane de oameni din întreaga lume. În 2016, 20% dintre adulții din SUA au experimentat-o. Interesant este că unii dintre antioxidanții din ceaiul de tei pot ameliora durerea.

Scade tensiunea arterială


Se crede că unele dintre componentele vegetale din ceaiul de tei, cum ar fi tilirozida, rutozida și acidul clorogenic, scad tensiunea arterială.



Te poate ajuta să dormi


Calitatea și durata somnului vă afectează în mod semnificativ sănătatea.

Ceaiul de tei este folosit în medicina populară pentru a promova somnul. Compușii săi vegetali au proprietăți sedative puternice, care pot încuraja relaxarea care duce la somn.


Are efecte adverse?


Agenția Europeană a Medicamentului constată că aportul moderat, care este definit ca 2-4 grame de amestec de ceai pe zi, este sigur. Cu toate acestea, nu trebuie să beți ceaiul în exces.

Este o idee bună să vă limitați aportul la cel mult 3 căni pe zi, după cum este necesar.

Deși în general este considerat sigur, evitați ceaiul de tei dacă sunteți alergic la tei sau la polenul acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel