Beneficiile citricelor: iată motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Beneficiile citricelor, iată motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice. Sursa foto: freepik.com
Beneficiile citricelor, iată motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice. Sursa foto: freepik.com
Citricele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe. Sunt bogate în vitamine, antioxidanți, fibre, conțin acid folic, potasiu și alte elemente vitale.

O mulțime de substanțe utile se găsesc în portocale, lămâi, grepfrut, pomelo și mandarine. Studiile au arătat că un consum regulat al acestor fructe poate reduce riscul de boli de inimă, cancer și pietre la rinichi.

Ele previn apariția modificărilor degenerative ale creierului și ale sistemului nervos.  Află de ce ar trebui să consumi cât mai des aceste fructe exotice.

Ajută la pierderea în greutate. Prezența unei cantități de invidiat de fibre în citrice are un efect pozitiv asupra reducerii grăsimii corporale, în special la nivelul abdomenului. Citricele dau un rezultat bun în combinație cu ouă sau iaurt.

Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei? Urmează câteva reguli simple

Previn cancerul gastro-intestinal. Concentrația mare de fibre și antioxidanți din citrice are un efect benefic asupra tractului digestiv. Ajutând la eliminarea toxinelor din stomac și intestine, fructele reduc riscul de cancer, care poate apărea la diferite niveluri ale sistemului digestiv.

Ajută la absorbția fierului.  Multe femei au probleme cu absorbția acestui mineral esențial. Nivelurile ridicate de vitamina C din citrice ajută organismul să absoarbă cât mai mult fier din alimente.

Mențin un nivelul corect de lichid în organism. De exemplu, portocalele sunt în mare parte apă. Acest lichid de fructe conține minerale dizolvate, vitamine, antioxidanți. În plus, fibrele din pulpa fructului aduc mari beneficii organismului, deoarece sporesc efectul altor substanțe nutritive.

Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă

Întărește sistemul imunitar. Cantitatea mare de vitamina C și antioxidanți din citrice ajută sistemul imunitar să funcționeze mai bine. Substanțele utile nu numai că întăresc apărarea, dar ajută și la depășirea mai rapidă a infecțiilor virale.

Luptă împotriva ridurilor. Citricele conțin o combinație magică de vitamina C și antioxidanți. Vitamina C este un antioxidant puternic, care stimulează sinteza de colagen în piele, reducând ridurile. 

Elimină greutatea din stomac. Ai o senzație de greutate în intestine și constipație? Mănâncă mai multe citrice. Ele ajută la echilibrarea funcției intestinale datorită conținutului de fibre și a cantității de apă. 

În perioada de tranziție, organismul are nevoie de o cantitate mare de vitamine. Adăugarea de citrice în dieta zilnică va restabili echilibrul, îți va reda vigoarea și buna dispoziție!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel