Beneficiile ciocolatei pentru sănătate. Rezultate impresionante pentru cei care o consumă timp de două săptămâni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kaboompics .com)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Kaboompics .com)
Este delicioasă și cu greu te desparți de ea. Despre ciocolată vorbim, acest dulce care, se pare, are multe beneficii pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă al căror studiu a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition pot garanta beneficiile ciocolatei. Experţii au efectuat un sondaj la care au participat peste 20 de mii de englezi.

În cursul cercetării, experţii au descoperit că subiecţii care consumau două batoane de ciocolată pe zi aveau cu 11% mai puţine şanse de a suferi de un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei care nu mâncau deloc ciocolată. În plus, iubitorii de ciocolată au un risc cu 25% mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, scrie Rador, citând Zdrave.

Studiul devine şi mai interesant dacă luăm în considerare faptul că majoritatea participanţilor au consumat ciocolată cu lapte, nu neagră. Ciocolata neagră este considerată mai sănătoasă datorită conţinutului scăzut de zahăr.

La Institutul din Copenhaga, cercetătorii au ajuns la concluzia că o bucată mică de ciocolată neagră poate atenua senzaţia de foame, iar experţii de la Universitatea din L'Aquila, Italia, au descoperit că persoanele care au mâncat o bucată de ciocolată neagră timp de două săptămâni şi-au redus aportul de zahăr cu 50%.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că ciocolata poate avea în continuare un impact negativ asupra sănătăţii. Laptele şi ciocolata albă au în principal această proprietate. Abuzul duce la obezitate, distrugerea smalţului dinţilor, probleme cu tractul gastro-intestinal, diabet, alergii şi probleme de piele.

Citește și:

Alimentul de tip fast-food care nu dăunează sănătății. "Nu trebuie consumat cu băuturi reci" - Nutriționist, recomandare

Pizza fără cârnaţi şi shaorma fără maioneză nu vă vor dăuna sănătăţii. Abuzul de alimente de tip fast-food poate duce la tulburări metabolice şi ameninţă cu dezvoltarea unor procese inflamatorii în organism. Atunci când alegeţi gustări nocive, este mult mai indicat să acordaţi preferinţă mâncărurilor mai puţin grase, a declarat dieteticianul Elena Solomatina, scrie Rador, citând Gzeta.

Rulourile şi sushi pot fi considerate o gustare sănătoasă, important este că aceste preparate sunt proaspete, în schimb este mult mai indicat să refuzaţi să le consumaţi cu sos de soia, care conţine prea multă sare şi diverşi conservanţi. Nutriţionistul consideră că pizza poate fi cel mai sănătos aliment de tip fast-food, dar fără cârnaţi şi cu multă brânză, ciuperci şi roşii.

Cartofii ar trebui consumaţi cei achiziţionaţi din mediul rural, direct de la ţară, pentru că sunt mai sănătoşi şi este indicat să-i consumaţi cu multe legume. Dacă doreşti cu adevărat un burger, este mai bine să înlocuieşti chifla cu pâine integrală şi să adaugi mai multe legume. Încercaţi să nu consumaţi maioneză, deoarece nu este de foarte bună calitate, de regulă, în unităţile de alimentaţie de tip fast-food. Mai bine folosiţi sos de rosii, a precizat medicul.

"Recomand să adăugaţi legume proaspete la tăiţeii instant, este indicat să consumaţi shaorma fără maioneză şi să îndepărtaţi pâinea din nuggets de pui, optaţi pentru preparatele făcute în casă. În acelaşi timp, fast-food-ul nu trebuie consumat cu băuturi reci", susţine nutriţionistul. Expertul a avertizat că alimentele de tip fast-food sunt cauza unor depresii şi a bolilor oncologice la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel