Beneficiile apei sărate pentru sfeclă roșie: sfaturi pentru o recoltă bogată
Grădinarii cu experiență udă sfecla cu o soluție salină, care are un efect pozitiv asupra creșterii acestei legume.
Saramura este folosită pentru a îmbunătăți gustul legumelor. Se spune că o astfel de apă face sfecla mai dulce. Solul este îmbogățit, așadar, cu nutrienți găsiți în îngrășămintele complexe.
Puricii și omizile sunt dăunători familiari multor grădinari. Apa sărată însă sperie insectele. În plus, apa sărată acționează ca un conservant natural și dezinfectează solul.
Clematita, una dintre cele mai frumoase flori din grădină. Iată cum trebuie îngrijită
Grădinarii cu experiență recomandă udarea sfeclei de trei ori în timpul sezonului de vegetație.
Timpul de udare este următorul:
- după apariția primelor frunze;
- atunci când se formează rădăcina;
- cu 2-3 săptămâni înainte de recoltare.
Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor
Sfecla trebuie udată doar dimineața devreme sau seara. Pentru irigare se folosește sare grunjoasă.
Se dizolvă 1 lingură de sare într-o cantitate mica de apă caldă. Apoi adaugă apă curată pentru a crește volumul soluției la 10 litri. Pentru a crește eficiența udării, poți adăuga 1 litru de cenușă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News