Data publicării:

Belgia este prima țară din UE care a livrat teste de sânge cu o dronă pentru pasageri

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Marți, Belgia a devenit prima țară europeană care a efectuat cu succes o livrare de produse sanguine printr-o dronă de pasageri fără pilot. Evenimentul în sine a fost un zbor de testare de 1 km în spațiul aerian de testare DronePort din Sint-Truiden.

Acesta este un moment important pentru domeniul transportului medical, deoarece poate revoluționa livrarea rapidă și eficientă a țesuturilor și materialelor salvatoare acolo unde sunt necesare.

Înainte ca aceasta să devină o realitate implementată pe scară largă, sunt necesare lucrări în instituțiile UE pentru a defini detaliile legislative.

După cum puteți vedea, tehnologia și inovația se mișcă mai repede decât reglementările", a declarat Hilde Vautmans, consilierul Sint-Truiden și deputat în Parlamentul European. „Cu siguranță, noi, în Europa, trebuie să ne asigurăm că putem urmări dezvoltarea acestei tehnologii și inovații, deoarece aplicațiile pot fi uriașe”.

Zborul dronei a urmat o cale de zbor prestabilită. Piloții de siguranță de la sol au monitorizat îndeaproape zborul și au fost în așteptare, dar nu a fost nevoie de intervenție.

Aeronava cu două locuri poate rămâne în aer timp de o jumătate de oră și poate dezvolta viteze de până la 130 km/h.

Belgia a fost prima țară care a transportat țesuturi umane cu o dronă

Mica țară europeană, și mai precis, operatorul de drone Helicus, sunt pionieri în ceea ce privește transportul medical. Anul trecut, în august, compania a efectuat primul zbor cu dronă transportând mostre de țesut uman între două spitale din Anvers.

Zborul în cauză a fost o premieră în sensul că dronei i s-a permis să zboare deasupra orașului și în afara vederii pilotului.

Zborurile de testare ca acestea sunt menite să dezvolte în continuare latura procedurală și să împărtășească experiențe cu organismele europene care pregătesc în prezent următorul set de legislație, potrivit Themayor.eu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel