Belarusul a trimis mai multe forțe la granița cu Ucraina. "Acești criminali vor fi distruși"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Belarusul a trimis mai multe forțe la granița cu Ucraina. "Acești criminali vor fi distruși" / Foto: Pixabay, de ArmyAmber
Belarusul a trimis mai multe forțe la granița cu Ucraina. "Acești criminali vor fi distruși" / Foto: Pixabay, de ArmyAmber
Trupele interne ale Belarusului au întărit apărarea graniței cu Ucraina

Ministrul Afacerilor Interne din Belarus, Ivan Kubrakov, a anunțat întărirea frontierei cu Ucraina de către forțele luptătorilor trupelor interne ale Ministerului Afacerilor Interne, scrie Interfax.

"În ceea ce privește serviciul polițiștilor la frontieră, aceasta nu este o sarcină nouă, am îndeplinit-o de mai multe ori. Angajații atât ai organelor de interne, cât și ai trupelor interne ale Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu cei de la frontieră, servesc în mod constant pentru a ne proteja granițele. Și astăzi, desigur, am întărit în special granița cu Ucraina", a spus el la postul STV duminică.

Kubrakov a promis că organele de afaceri interne vor face față sarcinii de a asigura securitatea cetățenilor Belarusului în zona de frontieră, la Minsk și în orice centru regional.

"Dacă cineva încearcă, în special în ceea ce privește actele teroriste, să comită pe teritoriul Republicii Belarus, așa cum am spus mai devreme, când am efectuat exerciții, acești criminali vor fi distruși. Și nu pot exista alte opțiuni", a spus el. 

Belarusul acuză armata ucraineană de provocări la graniță

Comitetul de Frontieră de Stat al Belarusului a anunțat la începutul lunii o provocare a armatei ucrainene la graniță. Belarusul a acuzat că la punctul de control de la granița bieloruso-polonă, camerele de supraveghere video au înregistrat "deplasarea către granița cu Belarus a unui BTR-80 ucrainean cu un grup de bărbați înarmați în uniformă", scrie Interfax.ru.

"După ce s-a oprit în fața barierelor inginerești ucrainene, transportorul blindat de personal s-a întors pe teritoriul ucrainean”, a adăugat agenția de frontieră din Belarus.

Se precizează că incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 29 octombrie. Departamentul a raportat că "ca parte a răspunsului la această provocare, militarii serviciului de frontieră al Republicii Belarus au ocupat poziții de tragere pentru a respinge posibile agresiuni și pentru a distruge echipamentul militar în cazul unei încălcări a frontierei. Rezerviștii au fost de asemenea puși în alertă". Vezi mai mult AICI.

Polonia construiește un gard de sârmă ghimpată la granița cu exclava rusă Kaliningrad

Polonia va construi un gard din sârmă ghimpată la granița cu exclava Kaliningrad a Rusiei, a declarat ministrul apărării pe fondul îngrijorării că regiunea ar putea deveni un canal pentru migrația ilegală.

Construcția barierei de 2,5 metri înălțime și 3 metri lățime va începe imediat, a declarat Mariusz Blaszczak într-o conferință de presă.

În condițiile în care tensiunile cresc din cauza războiului din Ucraina, el a invocat preocupările de securitate și s-a referit la o criză declanșată în toamna anului trecut, când mii de migranți africani și din Orientul Mijlociu au încercat să treacă granița dinspre belarus.

Blaszczak a spus că bariera Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a înființat-o de-a lungul graniței cu Belarus anul trecut, conform Al Jazeera. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Tot mai mulți naționaliști ruși loiali lui Putin vorbesc despre eșecul războiului din Ucraina: S-a dovedit că forțele noastre au fost complet nepregătite!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel