Data publicării:

Beijingul înregistrează cea mai fierbinte zi de iunie din ultimii 60 de ani

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Beijing Foto: Crișan Andreescu
Beijing Foto: Crișan Andreescu
Beijingul a înregistrat cea mai fierbinte zi de iunie din ultimii 60 de ani, mercurul atingând 41,1 C.  

Orașul se confruntă cu un val de căldură prelungit, cu temperaturi extreme care persistă până la sfârșitul lunii iunie. Joi, oficialii au spus că a fost cea mai fierbinte zi de iunie de la începutul evidenței în 1961.

Câteva recorduri lunare de căldură au fost doborâte în China în acest an, provocând temeri referitoare la o criză energetică, scrie BBC.

Luna trecută, cel mai mare oraș al țării, Shanghai, cu 25 de milioane de locuitori, de pe coasta de est, a înregistrat cea mai fierbinte zi de mai din ultima sută de ani.

Peste 21 de milioane de oameni trăiesc în Beijing, capitala națiunii din nord.

Joi, o stație meteo din nordul orașului a înregistrat o temperatură maximă de 41,8C.

Autoritățile au emis anterior o alertă portocalie, a doua cea mai severă avertizare de vreme, spunând că temperaturile ar putea ajunge la 39C în zilele până sâmbătă.

Biroul meteorologic național a emis și o alertă de insolație săptămâna trecută - cu două săptămâni mai devreme decât în anii precedenți.

Autoritățile locale din Beijing, Tianjin și alte orașe din nordul și estul Chinei i-au sfătuit pe oameni să suspende munca în aer liber în cele mai calde momente ale zilei și să obțină asistență medicală dacă prezintă simptome de insolație.

Unii au avertizat, de asemenea, oamenii și întreprinderile să-și reducă consumul de energie electrică.

Săptămâna trecută, Administrația Națională a Energiei a organizat primul său exercițiu de urgență în regiunea de est a Chinei, simulând o supratensiune și o întrerupere a curentului.

Situația a fost „relativ gravă” în ceea ce privește securitatea rețelei electrice, a transmis agenția.

În orașul-port Tianjin, cererea crescută de aer condiționat a împins sarcina rețelei electrice cu 23% mai mult față de anul trecut. Lucrătorii de la departamentul local de utilități patrulau zilnic tunelurile subterane pentru a se asigura că cablurile electrice funcționează corect, au transmis oficialii.

Creșterea temperaturilor este rezultatul schimbărilor climatice globale. Un studiu publicat luna trecută a constatat că schimbările climatice măresc de 30 de ori probabilitatea unor valuri de căldură în Asia.

De asemenea, temperaturile au crescut cu cel puțin 2 C față de medie în multe părți ale Asiei în timpul unui val de căldură din aprilie. Regiunea a fost descrisă de experți ca experimentând „cel mai rău val de căldură din istorie”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel