Becali vs. Neamțu, comparație USL - ARD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Gigi Becali a oferit liberalilor PNG-ul. Mai lucid ca mulți politicieni consacrați, Becali a înțeles că nu are ce face cu un partid de buzunar, nici măcar popularitatea sa consistentă nefiind de ajuns pentru a câștiga un loc de europarlamentar, în 2014. Liberalii se alegeau cu niște sedii și o finanțare generoasă, Becali cu un loc la Bruxelles.

Mai importantă mi se părea concentrarea votului: cu un PNG absorbit de PNL, nu se mai rupea un procent de la USL, care se bate pentru fiecare alegător, având șanse să ia colegiile cu 50 la sută plus unu, fără redistribuire. Nu e de colo nici anti-campania pe care un tip cu carisma lui Becali i-o poate face lui Dan Diaconescu, la tv. Acestor argumente, câțiva liberali le-au răspuns cu posteriorul. Chipurile, publicul elitist al PNL ar fi revoltat de asocierea cu omul de afaceri din Pipera.

O fi, n-o fi, dar se uită un lucru. Este cert că în campania pentru referendum, Becali s-a implicat trup, suflet și mai ales glas. Nu l-am auzit pe Hașotti spunând ceva semnificativ, și,  de fapt, nu știu cine stătea să îl asculte, care este electoratul său și care e al partidului.

O altă certitudine este că alianța PDL cu Noua Republică (și restul) nu i-a adus voturi în plus. Un sondaj recent arată că ARD câștigă exact voturile pe care le lua PDL singur, cu o lună în urmă. Dar, să nu uităm că Neamțu s-a implicat în campania anti-referendum, la fel de mult ca Becali, de cealaltă parte. Chiar dacă nu îi aduce nimic, acum, PDL îl recompensează pentru efortul din vară.

Exemplul  Becali/Neamțu  arată cum își tratează USL și ARD sprijinitorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel