Becali spune soluția pentru salvarea lui Dinamo de la faliment: „Dacă DDB nu face ce zic eu, e vai de capul lor!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Gigi Becali, patronul FCSB, dă sfaturi celor din programul DDB (Doar Dinamo București) cum să o salveze pe Dinamo de la faliment.

”La Dinamo e clar. Sunt niște creditori la masa credală. DDB trebuie să ia creditorii și să-i întrebe: «Cât ai, bă, de luat? 300.000? Îți dau 100.000. Cât ai de luat, 400.000? Îți dau 100.000, că oricum pierzi banii de tot dacă intru în faliment!». Așa am procedat și eu cu unele societăți.

Dacă DDB procedează așa, devine creditor majoritar la masa credală, șterge datoriile prin vot și cu asta basta. Dacă nu faci așa, intri în faliment, o iei de la 0, dar rămâi cu datoriile vechi, pentru că UEFA te recunoaște ca fostul club. DDB, cumpărați creanțele cu câteva sute de mii de euro, ștergeți datoriile și gata. 

Dacă cei din DDB nu fac așa acum, vor fi praf! Vai de capul lor! Nu-i învață nimeni. Zăvăleanu și Badea știu asta, dar ei au interese. Treaba e că după ce ștergi datoriile, trebuie să ai bani să ții echipa. De unde?”, a declarat Gigi Becali.

”Fii, mă, drept, corect!”

Finanțatorul FCSB l-a contrat și pe administratorul judiciar de la Dinamo pe tema Planului de reorganizare respins în decembrie de Tribunalul București:

„Bă, Zăvăleanule, ai ceva la cap? Dacă e o societate care nu produce bani și consumă în continuare bani, care e Planul de reorganizare?! Adică toată ziua mănânci bani și n-aduci nimic acasă. Dacă nu poți achita nici măcar un leu din spate și tot faci datorii, cum să-i spui judecătorului că te reorganizezi? E prostia prostiilor! Fii, mă, drept, corect!”

Dinamo are datorii gigantice la masa credală

Potrivit unui bilanț din septembrie 2022, datoriile lui Dinamo au crescut cu 4,4 milioane de lei, după intrarea în insolvență, de la 32,7 milioane lei la 37,1 milioane lei (7,5 milioane de euro). DDB a rămas cu 5,8 milioane la creanțe garantate și cu 6,3 milioane la „chirografare”.

Datoriile pe categorii:

Creanțe garantate: 11.513.924,56 lei
   - Asociația PCH: 5.830.659,56 lei
   - Direcția Generală a Finanțelor Publice București 5.683.265,00 leiSalariați: 589.810,84 leiBugetari: 526.330,34 leiChirografari: 24.521.135,49 lei, conform GSP.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel