BEC rezultate referendum 2018 Mureș. Câți au votat DA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Referendum 2019
Referendum 2019
Peste 91% dintre alegătorii care s-au prezentat la vot au optat pentru revizuirea Constituţiei, iar 6,5% au răspuns NU, în judeţul Mureş înregistrându-se o participare de 15,7%.

Potrivit rezultatelor finale, din totalul de 479.921 de persoane înscrise pe listele electorale pentru referendum s-au prezentat la urne 75.406 persoane, dintre care 68.831 au votat cu DA, 4.931 au votat cu NU, iar alte 1.644 de voturi au fost nule. Pe parcursul celor două zile ale referendumului naţional s-au înregistrat două evenimente, un accident şi o infracţiune. Preşedinta unei secţii de votare din Ernei s-a accidentat în secţia de votare, în noaptea dinaintea votului, după ce s-a dezechilibrat în timp ce transporta un sac cu buletine de vot şi a suferit o fractură de piramidă nazală.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a confirmat, duminică, săvârşirea infracţiunii de vot multiplu de către un bărbat, la Sighişoara, care s-a deplasat în aceeaşi zi la două secţii de votare. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot. Înaintea deschiderii urnelor, au fost înlocuiţi peste 90 de preşedinţi de secţii de votare, în majoritatea cazurilor făcându-se înlocuiri la înlocuiri, întrucât persoanele de pe lista Autorităţii Electorale Permanente nu s-au putut prezenta din diferite motive.

În judeţul Mureş au fost organizate 568 de secţii de votare, numărul persoanelor înscrise pe listele electorale fiind de 479.921. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel