Bebeluș cu două capete, născut la Spitalul Elias. Dr. Bogdan Marinescu: Aberații cromozomiale. Peste 35 de ani există risc genetic malformatic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Medicul ginecolog Bogdan Marinescu a vorbit despre cazul bebelușului cu două capete, născut la Spitalul Elias din București.

"Sunt convins că au explicat mamei atâta timp cât ea știa din timpul sarcinii de această bicefalie, iar din punct de vedere a șanselor de supraviețuire, am certitudinea că mama știa. Orice factor genetic care perturbează bunul mers al unei sarcini poate interveni în a da astfel de malformații. Mă refer la aberații cromozomiale ale unuia sau ai ambilor părinții. Există posibilitatea de determinare genetică a riscului de malformație, dar cum să vă spun, nu poți să faci teste genetice chiar la toate gravidele. Ele se fac atunci când în antecedentele femeii sau în cursul sarcinii apar elemente care îți sugerează să faci și aceste teste.

Știu și eu vreo 50 de factori, când unul dintre aceștia apare pozitiv, cea care hotărăște este mama. Adică nu vine medicul și să îi spună că trebuie să își întrerupă sarcina pentru că acest gest aparține cuplului. Peste 35 de ani există risc genetic malformatic. Cu siguranță s-a făcut testul pentru sindromul Down. Povestea este următoarea, atunci când s-a văzut la ecografie această malformație era târziu vizavi de evoluția sarcinii.", a explicat medicul Bogdan Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel