Bea asta în fiecare dimineață pentru a te simți mai energic și plin de viață
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Toată lumea are o rutină de dimineață pe care o urmează după ce sună ceasul deșteptător. 

Deși este diferit pentru toată lumea – unora le place să se spele pe dinți mai întâi, în timp ce alții au nevoie de puțină cafea înainte de a putea funcționa cu adevărat.

Cu toate acestea, există un alt obicei care ți-ar putea schimba viața și pe care îl poți face înainte să îți verifici telefonul sau să servești micul dejun: bea un pahar mare de apă!

Mărturia nutriționistei Amy Shapiro

„Sigur, știm cu toții că apa potabilă este importantă, dar după ce am început să o consum în fiecare dimineață, chiar după ce m-am trezit, acum câteva luni, am observat câteva schimbări semnificative. 

Nu numai că mi-am văzut pielea mai sănătoasă și arăta mai „strălucitoare”, dar am observat și că nivelul de energie a crescut imediat. Nu mai trebuie să aștept cafeaua pentru a-mi începe ziua!

Ne deshidratăm peste noapte în timp ce respirăm și transpiram timp de peste 8 ore. Așa că rehidratarea este foarte importantă și primul lucru care permite un boost de energie și o concentrare îmbunătățite.

Atât de mult din corpul nostru este alcătuit din apă, încât este absolut logic că a rămâne hidratat este o cheie majoră pentru a te simți bine. De aceea, experții recomandă să bei aproximativ opt căni pe zi. Aș putea să stau aici și să enumăr toate beneficiile, dar unele dintre cele mari includ performanța îmbunătățită la exerciții și un risc mai mic de pietre la rinichi. Și totul poate începe cu câteva căni imediat când te trezești.

În ianuarie am început să mă întreb ce mici schimbări aș putea implementa pentru a-mi îmbunătăți ziua și mi-am dat seama că nu e modalitate mai bună de a face asta decât să încep un nou obicei matinal.

Am început să pregătesc un pahar de apă în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Apoi, când m-am trezit, mă așteptau deja cele trei căni de apă filtrată. Este ca și cum ai scoate hainele de antrenament cu o seară înainte.

Una dintre cele mai imediate schimbări pe care le-am observat când am început să beau 2-3 căni de apă în fiecare dimineață a fost că trebuia să merg la baie mai devreme, în fiecare zi. 

Apoi digestia mea a început să se regleze. După aceea m-am trezit mai dispus să beau apă pe tot parcursul zilei. Acum, trei luni mai târziu, pielea mea este moale și se simte hidratată și observ că mă concentrez mai bine în după-amiezile lungi.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel