BBC va transmite o sinucidere asistată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peter Smedley
Peter Smedley

Postul de televiziune BBC va transmite, luni, prima sinucidere asistată filmată vreodată de o televiziune. Personajul central este afaceristul Peter Smedley, care a ales în decembrie 2010 să se sinucidă în fața camerelor de luat vederi, la vârsta de 71 de ani, deoarece suferea de o boală incurabilă.

Gestul său are ca scop sensibilizarea autorităților din Marea Britanie, care interzic sinuciderea asistată, scrie The Telegraph. Smedley și-a dus la îndeplinire planul în centrul Dignitas, din Elveția, ce aparține unui grup care susține sinuciderea asistată a bolnavilor în stadii terminale.

Totul a fost filmat în cadrul unui documentar marca Sir Terry Pratchett, autorul unei controversate campanii despre legalizarea sinuciderii asistate în Marea Britanie, el însuși fiind diagnosticat cu Alzheimer.

Peter Smedley deținea un imperiu alimentar și a făcut o avere dintr-o afacere în domeniul hotelier. În decembrie anul trecut, însă, a decis să se retraga în Elveția și să-și pună capăt zilelor. Suferea de o afecțiune neuronală degeneretivă.

Identitatea acestuia a fost dezvăluită de cotidianul britanic The Daily Telegraph. În documentarul BBC, se face referire doar la un bărbat de peste 70 de ani pe care-l cheamă Peter.

Telespectatorii vor putea vedea cum Peter luptă pentru a face faţă bolii sale, care îl va duce la pierderea mobilităţii şi la dificultăţi de vorbire, înghiţire şi respiraţie, şi vor fi martori la ultimele ore din viaţa sa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel