BBC: La fiecare trei zile, se construiește o biserică în România
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

În România, la fiecare trei zile apare o biserică. Afirmația aparține BBC World Service, care  a difuzat, sâmbătă seara, un documentar realizat de Tessa Dunlop, în care arată că Biserica Ortodoxă Română „absoarbe” milioane de la stat, deși economia țării este într-o situație proastă, scrie evz.ro.

 „Mergeți prin fiecare orășel sau sat și veți vedea două sau trei biserici, multe din ele palate opulente, simbol al credinței într-una din cele mai religioase țări din lume”, se arată în reportajul postului britanic de știri.

Aproape peste tot în țară există simboluri și semne ale credinței, observă Tessa Dunlop,  care a venit pentru prima oară în România acum 20 de ani și este căsătorită cu un român. „România este una dintre cele mai sărace țări din UE. Salariul mediu este foarte scăzut. În ciuda acestui fapt, politicienii români au continuat să direcționeze sume mari de bani în construirea de noi biserici. Aceasta include și donația a 11 hectare în centrul Bucureștiului și fonduri pentru construirea noii catedrale", spune Tessa Dunlop.

  Nu se știe exact câți bani primește Biserica Ortodoxă în fiecare an de la stat. Anual, Guvernul român alocă un milion de euro pentru salariile preoților, însă Biserica mai primește milioane de euro și din alte surse, precum autoritățile locale sau diverse companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel