Bazinul didactic de înot din orașul Moreni este gata: "O investiţie publică importantă pentru viitorul copiilor noştri"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
Astăzi, a avut loc recepţia bazinului didactic de înot din orașul Moreni.

Amplasat în zona blocurilor ANL, bazinul de înot a fost finanţat prin Compania Naţională de Investiţii şi are o valoare de 5.673.171,39 lei (fără TVA). Municipalitatea morenară a asigurat amplasamentul şi racordarea la reţelele de utilităţi publice, potrivit dbonline.ro.

La eveniment au participat Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, reprezentanţii constructorului, ai ISC Dâmboviţa şi ai Companiei Naţionale de Investiţii.

"Am făcut un nou pas pentru modernizarea şi dezvoltarea municipiului Moreni. O investiţie publică importantă pentru viitorul copiilor noştri este de astăzi o realitate concretă: Bazinul didactic de înot. Sunt paşi importanţi pe care trebuie să-i facem doar împreună în toate domeniile în care administraţia publică are posibilitatea de a accesa programe de finanţare nerambursabilă.

Vreau să vă spun că acest bazin de înot a fost finanţat integral de Compania Naţională de Investiţii. Este un plus major pentru localitatea noastră cu atât mai mult cu cât dezvoltarea unei localităţi nu se poate face decât prin finanţări europene sau guvernamentale” a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.

Cel mai mare parc din Târgoviște, în locul bazei de agrement Crizantema

Lucrările la cel mai mare parc pe care îl va avea municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani, sunt în plină desfășurare.

Parcul va fi realizat pe locul în care, în trecut, se afla fosta bază de agrement Crizantema, în apropierea Complexului Turistic de Natație, potrivit dbonline.ro. Noul parc va avea o suprafață de 50.000 metri pătrați, iar valoarea totală a investiției va fi de 10.793.302,96 de lei, potrivit autorităților locale.

“În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.Totodată, va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2”, a precizat Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel