Bazin olimpic de înot de 9 milioane de euro, la CS Dinamo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bazin dinamo
bazin dinamo

Clubul Sportiv Dinamo va avea un bazin olimpic de înot, printr-un proiect realizat prin Compania Naţională de Inverstiţii care costa peste 9 milioane de euro, rezultatul urmând a fi cel mai modern şi mai mare bazin de înot din România.

Câştigat în septembrie 2009 de Construcţii Erbaşu, proiectul bazinului olimpic ce va fi construit pe terenul CS Dinamo ar fi trebuit să fie gata în 12 luni de la începerea lucrărilor, dar Elisabeta Lipă, preşedinte CS Dinamo spune că acestea vor mai dura probabil doi ani. „Durează foarte mult pentru că terenul nostru este paralel cu bulevardul Barbu Văcărescu. Situaţia e mai complexă, a fost nevoie de mai multe aprobări, de un zid de sprijin ca să nu o ia casele la vale“, a spus Elisabeta Lipă, citată de Gândul.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu trei nivele şi subsol, în care se vor afla bazinul olimpic, cu o lungime de 50 de metri, o lăţime de 25 de metri şi o adâncime maximă de 2 metri, şi un bazin de antrenament, de 25 x 12,5 metri şi cu adâncimi între 1,2 şi 1,6 metri.

La subsol vor fi spaţiile tehnice, vestiarele, săli de fitness şi masaj, grupuri sanitare. La parter se vor afla cele două bazine, vestiare, grupuri sanitare şi birouri, iar la următoarele două nivele vor fi amplasate tribunele pentru public (800 de locuri), respectiv cele pentru VIP şi persoane cu handicap, dar şi masa presei, cu cabine pentru transmisiile radio-tv. Terenul pe care va fi amplasată construcţia are 6.400 de metri pătraţi şi aparţine CS Dinamo. Clădirea va avea o înălţime de 16,4 metri şi o suprafaţă construită de 3874,75 metri pătraţi.

Elisabeta Lipă a negat ştirea apărută zilele trecute, conform căreia stadionul Dinamo va fi demolat şi în locul lui se va construi unul nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel