Bază militară din Israel, vizată de Hezbollah ”ca răspuns” la raidurile de la graniță
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Hezbollah  a vizat o bază militară din Israel, ”ca răspuns” la raidurile de la graniță, existente de la începutul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas, din 7 octombrie 2023.

Hezbollah a anunțat luni că a vizat un cartier general militar din nordul Israelului cu ”zeci” de rachete Katiușa ”ca răspuns” la raidurile ce vizează satele din sudul Libanului, transmite AFP.

Granița dintre Liban și Israel este scena unor schimburi de focuri aproape zilnice de la începutul războiului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza, în urmă cu mai bine de șase luni.

De aproximativ o săptămână, mișcarea șiită, un aliat al Hamas, și-a intensificat atacurile împotriva unor obiective militare israeliene pe fondul tensiunilor dintre Israel și Iran.

Bombardamentele, răspuns la atacurile Israelului

Într-un comunicat, organizația pro-iraniană Hezbollah a revendicat bombardarea ”cu zeci de rachete Katiușa a cartierului general al comandamentului Brigăzii 3 Infanterie a diviziei 91 de la baza Ain Zeitim”. Bombardamentele au venit ”ca răspuns la atacurile inamicului israelian asupra satelor din sud și a locuințelor civile, cele mai recente fiind în Srifa, al-Adissa și Rab el-Thalatine”.

Aceste sate din sudul Libanului au fost supuse atacurilor israeliene luni, a raportat Agenția Națională de Informații Libaneză Ani.

Armata israeliană, la rândul ei, a indicat că au fost identificate în jur de 35 de tiruri provenind din Liban spre regiunea Ein Zeitim, în nordul Israelului. Nu au fost raportați răniți.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, pe 7 octombrie, în Fâșia Gaza, cel puțin 376 de persoane au fost ucise în Liban, inclusiv 250 de membri ai Hezbollah și cel puțin 70 de civili, potrivit unui bilanț AFP. Israelul, la rândul său, a numărat moartea a zece soldați și a opt civili, precizează Agerpres.

Citește și: A demisionat șeful serviciilor de informații militare israeliene. Și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul unității sale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel