Bază aeriană americană din Irak, lovită de cel puțin 10 rachete. Papa Francisc urmează să viziteze zona
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bază aeriană americană din Irak, lovită de cel puțin 10 rachete. Papa Francisc urmează să viziteze zona  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Bază aeriană americană din Irak, lovită de cel puțin 10 rachete. Papa Francisc urmează să viziteze zona / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cel puțin 10 rachete au lovit o bază aeriană care adăpostește trupele americane, dar și alte unități aliate.

Miercuri, 3 martie 2021, aproximativ 10 rachete au lovit într-o bază din Irak, avanpost care adăpostea trupele SUA, dar și unități aliate, au declarat oficialii militari. Nu se știe dacă au existat victime, dar armata irakiană a spus că nu există pierderi semnificative.

A fost primul astfel de atac de când SUA a lovit țintele iraniene de-a lungul frontierei Irak-Siria săptămâna trecută, ucigând un polițist și provocând temeri legate de un alt ciclu de atacuri, așa cum sa întâmplat anul trecut. Atunci, atacurile au culminat cu eliminarea generalului Soleimani.

Nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru atacul de miercuri, care vine cu două zile înainte ca Papa Francisc să viziteze țara, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate și de pandemia de coronavirus. Călătoria Suveranului Pontif va include opriri în Bagdad, sudul Irakului și orașul Irbil din nord.

Rachetele au lovit baza aeriană Ain al-Asad din provincia Anbar, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliției conduse de SUA, colonelul Wayne Marotto. Pe lângă trupele americane, danezii și britanicii se numără printre cei staționați la bază. Este aceeași bază pe care Iranul a lovit-o în ianuarie anul trecut, ca represalii pentru uciderea lui Soleimani. 

Ambasadorul britanic în Irak, Stephen Hickey, a condamnat atacul: „Forțele coaliției sunt în Irak pentru a lupta împotriva Daesh la invitația guvernului irakian”, a scris pe Twitter, folosind acronimul arab pentru IS. „Aceste atacuri teroriste subminează lupta împotriva Daesh și destabilizează Irakul”, a mai adăugat acesta potrivit ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel