Bayern Munchen, în finala Cupei Germaniei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bayern Munchen s-a calificat în finala Cupei Germaniei la fotbal, învingând pe teren propriu, scorul de 2-1, pe Eintracht Frankfurt, miercuri seara, la capătul unui meci cu porţile închise, în cursul căruia cele două cluburi şi-au manifestat susţinerea faţă de mişcarea împotriva rasismului 'Black lives matter'.

Gazdele au deschis scorul în prima repriză, prin Ivan Perisic (14), însă Eintracht a restabilit egalitatea în repriza secundă, prin Danny Da Costa (69). Bayern a obţinut victoria graţie golgheterului său Robert Lewandowski (75), polonezul ajungând astfel la 45 de goluri înscrise în toate competiţiile, de la debutul acestui sezon.

Pentru validarea golului lui Lewandowski a fost nevoie, însă, de arbitrajul video, după ce conducătorul jocului a refuzat iniţial să în acorde, pe motiv de ofsaid. Bayern Munchen va înfrunta în finala programată în data 4 iulie, pe Stadionul Olimpic din Berlin, formaţia Bayer Leverkusen, care a trecut marţi în prima semifinală, cu 3-0, de formaţia e liga a patra FC Saarbrucken, prin golurile lui Moussa Diaby (11), Lucas Alario (19) şi Karim Bellarabi (58).

Bavarezii, deţinătorul recordului de trofee în Cupa Germaniei (19), vor disputa a şaptea finală în ultimele zece ediţii ale acestei competiţii, având posibilitatea să realizeze duba campionat-cupă şi în acest sezon, aşa cum a reuşit anul trecut. Jucătorii echipei din Frankfurt au purtat cu această ocazie tricouri cu inscripţia '#blacklivesmatter', în timp ce gazdele de la Bayern au ieşit la încălzire cu tricouri având acelaşi slogan, aşa cum au făcut-o şi sâmbătă, în campionat, subliniind cuvântul de ordine: 'Cartonaş roşu rasismului', precizează AFP.

Mai multe cluburi şi jucători şi-au manifestat deja solidaritatea în Bundesliga, în special punând un genunchi în pământ înaintea startului jocurilor, în semn de omagiu faţă de George Floyd, afro-americanul ucis de un poliţist la sfârşitul luni mai, la Minneapolis (Statele Unite), informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel