Bayern Munchen, campioana Germaniei pentru a zecea oară la rând
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Bayern Munchen a trecut sâmbătă cu 3-1 de rivala Borussia Dortmund și și-a asigurat al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga, în fața unui stadion plin și cu trei meciuri înainte de finalul sezonului.

Golurile din prima repriză ale lui Serge Gnabry și Robert Lewandowski au dus gazdele la 2-0, înainte ca Emre Can să reducă din diferență cu un penalty în minutul 52. Jamal Musiala a marcat al treilea gol al lui Bayern cu șapte minute înainte de final

Bayern, cu 12 puncte avans față de a doua clasată, Dortmund, a câștigat acum 31 de titluri în Bundesliga de la introducerea primei divizii în 1963, și 32 de titluri de campion al Germaniei în total, în timp ce Thomas Mueller a devenit primul jucător care a câștigat 11 titluri de campion.

„Ne-am dorit cu adevărat să câștigăm aici. A existat multă frustrare în ultimele zile și am putut să ne folosim de ea astăzi", declarat Mueller după meci.

Bayern și-a dorit mult să pecetluiască în derby-ul campionatului titlul, singurul său trofeu al sezonului, în fața unui public de 75.000 de spectatori, pentru a se revanșa pentru eliminarea surprinzătoare din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în fața lui Villarreal, la începutul acestei luni.

„Nu este plictisitor", a spus Mueller despre dominația națională a lui Bayern. „Acest lucru este excepțional. Cu cât câștigi mai mult, cu atât devii mai lacom în fiecare an".

Lewandowski, al cărui viitor la club este sub semnul întrebării, o prelungire a contractului după actuala sa înțelegere 2023 nefiind încă finalizată, este pe cale să devină cel mai bun marcator din Bundesliga pentru a șaptea oară și a cincea oară consecutiv.

Antrenorul Julian Nagelsmann a sărbătorit primul său titlu de campion.

Dortmund are 63 de puncte, iar Bayer Leverkusen, ocupanta locului trei, 55, scrie Mediafax.

Serena Williams şi Lewis Hamilton ar putea fi printre noii patroni ai lui Chelsea

Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1, şi Serena Williams, cu 23 titluri de Grand Slam în tenis, s-au alăturat grupului condus de Sir Martin Broughton, care a făcut o ofertă pentru cumpărarea clubului de fotbal Chelsea, transmite Reuters, care citează o sursă apropiată procesului de vânzare. 

Grupul lui Broughton, fost preşedinte al lui FC Liverpool, care are în componenţă investitori bogaţi din întreaga lume şi pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, are ca obiectiv menţinerea clubului Chelsea în topul fotbalului european. Hamilton şi Williams vor contribui cu câte zece milioane de lire sterline fiecare, conform Sky Sports. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel