Bayern Munchen, 25 de victorii în campionat. Lewandovski, record de goluri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Liderul la zi din Bundesliga, Bayern Munchen, campioana en titre a Germaniei şi deţinătoare practic şi a trofeului actualei ediţii, a reuşit sâmbătă cea de-a 25-a victorie a sezonului intern, învingând cu scorul de 3-1, pe teren propriu, pe Freiburg, în etapa a 33-a.

Joshua Kimmich (15) şi Robert Lewandowski (24, 37) au marcat golurile bavarezilor, pentru oaspeţi punctând Lucas Holer (33).

Prin reuşitele sale, internaţionalul polonez a ajuns la 33 de goluri în campionat într-un sezon, un record pentru un jucător străin care evoluează în Bundesliga, depăşindu-l pe Pierre-Emerick Aubameyang care izbutise 31 de goluri pentru Borussia Dortmund, în ediţia 2016-2017, scrie Agerpres. 

De altfel, Dortmund, ocupanta locului secund, s-a impus în derby-ul etapei, în deplasare, cu RB Leipzig, echipa de pe locul 3, pe care a învins-o cu 2-0. Ambele goluri au fost reuşite de atacantul Erling Haland (30, 90+3).

Borussia Moenchengladbach şi Bayer Leverkusen continuă duelul indirect pentru locul 4 în ierarhie.

Moenchengladbach, în prezent pe locul 4, s-a impus cu 3-1 în deplasare la Paderborn, prin reuşitele lui Patrick Herrmann (4) şi Lars Stindl (55 penalty, 73). Gazdele au terminat în zece oameni după eliminarea lui Uwe Hunemeier (65), golul de onoare aparţinând lui Sven Michel (53).

În schimb, Bayer Leverkusen, locul 5, a cedat cu 2-0 pe terenul echipei Hertha Berlin. Matheus Cunha (22) şi Dodi Lukebakio (54) au adus victoria berlinezilor care acum sunt pe poziţia a 10-a.

Alte rezultate ale etapei de sâmbătă au fost:
Fortuna Dusseldorf - Augsburg 1 - 1
Mainz 05 - Werder Bremen 3 - 1
Schalke 04 - Wolfsburg 1 - 4
Hoffenheim - Union Berlin 4 - 0
FC Koln - Eintracht Frankfurt 1 - 1

În clasament, lider autoritar, deja campioană, este Bayern Munchen, cu 79 puncte, urmată de Borussia Dortmund, 69 puncte, şi RB Leipzig, 63 puncte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel