Băutura sănătoasă, PERICULOASĂ pentru femei. Cine ar fi crezut?!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Care sunt băuturile care pot fi periculoase pentru femei. 

Potrivit studiilor unor medici, unele băuturi considerate "sănătoase", ar putea fi chiar periculoase, mai ales pentru adolescente și femei. 

Este vorba despre laptele vegetal, cum ar fi cel de migdale, de soia și de ovăz, nelipsit din dietele vegane sau vegetariene. 

Ei bine, medicii avertizează că aceste băuturi au foarte puține beneficii, chiar dacă sunt considerate mai sărace în calorii decât laptele de vacă sau capră. 

Profesorul Ian Givens, medic specialist în nutriție la Universitatea din Reading, avertizează că tinerele care aleg acest timp de lapte, în defavoarea celui de vacă, riscă să elimine și nutrienți importanți care se găsesc în lactatele clasice.

Conform lui, femeile sunt mai predispuse să renunțe la carne și produse animale. Problema cu acești înlocuitori e că pot duce la un deficit de nutrienți. Potrivit lui, deja există probleme pentru fetele între 11 și 18 ani, care au deficit de fier, iar fetele consumă mai puțin iod, calciu și zinc decât băieții.

"Cea mai mai grijă e că, mai ales în cazurile copiilor mici care au fost trecuți pe lactate vegetale, apare un deficit de proteină", a declarat Ian Givens, potrivit The Sun.

Lipsa fierului și lipsa iodului, principalele probleme

 

Lipsa fierului duce la anemie și poate include simptome precum oboseală și lipsa concentrării. Fierul se regăsește din plin în alimente precum fasolea, năutul, lintea sau nucile, dar e mai ușor de absorbit din carne. 

Însă, deficitul de iod poate duce la probleme în timpul sarcinii. Iodul e prezent din plin în lactate, mai ales laptele provenit de la animale.

Calciul și magneziul sunt alte două aspecte importante care trebuie luate în calcul pentru că ajută la dezvoltarea oaselor. Conform profesorului, acestea lipsesc din dietele fetelor.

"Anii adolescenței sunt esențiali pentru dezvoltarea osoasă", a mai spus el, care mai atrage atenția că un sistem osos prost dezvoltat va fi sensibil la menopauză.

Conform specialiștilor, o dietă vegană va cuprinde toți nutrienții necesari dacă este planificată cu grijă și atenție. Însă, în caz contrar, poate duce la deficit de calciu, fier și vitamina B12, printre altele.

Cu toate acestea, trebuie menționat că unele tipuri de lapte vegetal au iod adăugat, la fel ca și alți nutrienți.

Profesorul Ian Givens este de acord că "se încearcă fortifierea acestor produse pentru a le face similare cu laptele animal. Dar mai e mult de făcut".

"32% din populație bea lapte vegetal"

 

Potrivit studiilor realizate în Marea Britanie, 32% din populație bea lapte vegetal, fie de soia, orez, ovăz sau migdale și aproape 44% din femeile cu vârstă între 25 și 44 de ani apelează la lapte vegetal.

Și în România, laptele vegetal a devenit o alternativă din ce în ce mai populară, mai ales că în perioada postului poate înlocui laptele de vacă care se pune în cafea sau se mănâncă cu cereale. 

Kate Middleton URĂȘTE laptele vegetal: Nu mai credeţi tot ce citiţi!

Kate Middleton detestă una dintre cele mai cunoscute și la modă băuturi. Ducesei nu îi este deloc pe plac acest sortiment de lapte vegetal atât de la modă în zilele noastre.

Laptele vegetal vine ca o alternativă al laptelui de vacă şi este alegerea multora, mai cu seamă a persoanelor vegetariene şi vegane.

Chiar dacă Ducesa de Cambridge este foarte preocupată de sănătate şi un stil de viaţă sănătos, aceasta respinge varianta vegetală a laptelui.

Adevărul a ieşit la iveală când Kate Middleton și Prințul William au vizitat Coventry Cathedral Rising Café pentru un eveniment caritabil.

Angajaţii cafenelei, după ce au auzit că vor avea oaspeţi regali, au citit despre obiceiurile lor alimentare. Astfel, au aflat din presă că Ducesa ar prefera laptele de migdale în locul celui obişnuit. Atent să nu-şi supere înalţii oaspeţi, un angajat al cafenelei a pus şi lapte de migdale pe tava de ceai, special pentru ducesă.

Spre marea surprindere a tuturor, Kate Middleton a fost nevoită să-i dezamăgească pe angajaţii cafenelei, spunându-le că zvonul nu era adevărat.

Soția Prințului William le-a explicat că nu suportă laptele de migdale, o băutură în vogă printre cei care au un stil de viaţă sănătos.

"Nu mai credeţi tot ce citiţi – nici măcar nu-mi place laptele de migdale", ar fi spus ducesa, potrivit Express.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel