Data actualizării:
Data publicării:

Bătută CRUNT. O fată dintr-un centru de plasament din Pașcani, agresată de colege

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels

O fată dintr-un centru de plasament din Pașcani a fost agresată de colegele sale de cameră. 

O fată dintr-un centru de plasament din Pașcani a fost bătută crunt de colegele sale de cameră. Autoarea postării de pe Facebook, Mădălina Prisăcaru, spune că fata a fost agresată de colegele de cameră, minora fiind o cunoștință a ei. Aceasta face apel atât la opinia publică, cât și la autoritățile care ar trebui să ia măsuri în acest caz. Totul ar fi avut loc în Centrul de plasament „Mihail Sadoveanu” din Pașcani. 

ATENȚIE! Imagini violente ce pot avea impact emoțional: VEZI AICI

Violența în școli, un fenomen obișnuit în România

Un studiu recent al Fundaţiei World Vision România arată că 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenţei fie în drumul spre şcoală, fie în timpul pauzelor sau chiar în timpul orelor. Datele sunt întărite de cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care plasează România pe locul 3 în Europa în clasamentul celor 42 de ţări în care a fost investigat fenomenul de bullying, se arată într-un comunicat de presă. 

Acest fenomen se manifestă prin comportamente agresive verbale sau fizice asupra copiilor, cu intenţia de a-i supăra, a-i intimida sau de a le provoca teamă. De cele mai multe ori agresorii sunt alţi copii, de aceeaşi vârstă sau mai mari, iar cauzele sunt multiple. Printre ele se numără chiar abuzurile din familie sau actele de violenţă la care aceştia sunt martori sau victime.

În siguranță, acasă și la școală

Climatul şcolar este foarte important în dezvoltarea copiilor, care trebuie să se simtă în siguranţă atât acasă, cât şi la şcoală, pentru a putea creşte sănătos.

"Pentru mine bullying-ul reprezintă un act de violenţă fizică, psihică sau verbală. Pentru cei mai mulţi adolescenţi şcoala este un mediu pentru descărcarea de frustrări. Asemenea probleme apar şi din cauza unui dezechilibru în familie. Familiile în care există violenţă sunt un mediu optim pentru formarea unui mic agresor. O astfel de situaţie am întâlnit în şcoala mea atunci când doi colegi de clasă din medii total diferite au început o dispută din cauza jignirilor pe care şi le adresau. Din fericire, acest conflict nu a degenerat datorită intervenţiei colegilor şi a domnilor profesori. Astfel de situaţii sunt din ce în ce mai des întâlnite în ziua de astăzi, iar acest lucru nu poate fi decât unul îngrijorător", a declarat Mara, o elevă dintr-un sat din judeţul Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel