Bătrân pus la pământ şi încătuşat de jandarmi. Lucian Bode, informaţie în premieră. S-a deschis anchetă disciplinară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video: Facebook Federația Românilor de Pretutindeni
Captură video: Facebook Federația Românilor de Pretutindeni
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că a decis deschiderea unei anchete disciplinare în cazul jandarmilor care au pus la pământ şi încătuşat un bărbat care nu purta mască şi a refuzat să se legitimeze. 

Sâmbătă, 20 februarie, în timpul protestelor de la Palatul Parlamentului, un bărbat participant la manifestare, care nu purta mască și care nu ar fi vrut să se legitimeze, a fost imobilizat de jandarmi. A fost trântit la pământ și încătușat. El a spus că este ofițer în rezervă al Armatei Române. MApN transmite, însă, că nu figurează în evidențele MApN. 

VEZI ŞI Bătrân pus la pământ de jandarmi și încătușat. MApN: Nu figurează ca ofițer în rezervă

Ministrul de interne, Lucian Bode, a anunţat că cei doi jandarmi sunt acum cercetaţi disciplinari pentru modul în care au intervenit şi a subliniat greşelile făcute de aceştia. 

"Am văzut imaginile şi am avut răbdare să mă uit din prima până în ultima secundă la această înregistrare. Dacă ne uităm la început şi la sfârşit, zici că nu eşti în România anului 2021. Un om cu părul alb este legitimat de doi jandarmi şi ajunge încătuşat. Dacă ne uităm la tot filmul vom vedea că limbajul este unul jignitor, provocator la adresa jandarmilor. 

Cu toate astea, nu am mai spus asta public nimănui, noi am declanşat cercetarea disciplinară în legătură cu modul în care cei doi jandarmi au aplicat măsura de încătuşare a persoanei. Conform reglementărilor legale, nu aveau dreptul să îl încătuşeze cu mâinile în faţă, pentru că se putea răni. Doi, după ce l-au încătuşat şi l-au condus la unitatea de poliţie, nu au respectat toate procedurile. Aveau obligaţia să îl percheziţioneze şi nu au făcut asta", a declarat Lucian Bode la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel