Batoane de iaurt congelat cu fructe: o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Batoane de iaurt congelat cu fructe, o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat. Sursa - Pexels
Batoane de iaurt congelat cu fructe, o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat. Sursa - Pexels
Batoanele de iaurt congelat cu fructe sunt o gustare sănătoasă, originală și foarte ușor de preparat. În plus sunt excelente pentru cei care sunt la dietă: le pot savura fără nicio vină, deoarece au puține calorii și multe fructe proaspete.

Această gustare cu iaurt este și răcoritoare, atunci când e foarte cald și nu ai chef să gătești. Batoane de iaurt congelat și fructe se prepară foarte simplu și rapid. Urmează rețeta noastră și dă frâu liber imaginației!

Pentru bază poți folosi fie iaurt grecesc, fie orice alt iaurt preferi.  Cu fructe sau natural. Frumusețea acestei gustări este că o poți umple cu tot ce îți place mai mult, iar pe lângă fructele proaspete poți opta și pentru fructe uscate sau unt de arahide.

Conopidă pane la cuptor: o garnitură delicioasa, simplă și rapidă

Batoane de iaurt congelat cu fructe. Ingrediente pentru 4 porții:

 

500 g de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi,

o mână de afine proaspete,

5-6 caise,

vreo zece căpșuni sau zmeură,

nucă rasă de cocos,

o lingură de miere.

Prăjitură cu lămâie, preparată în cuptorul la microunde: fără ouă și fără unt este gata în 10 minute

 

Batoane de iaurt congelat cu fructe.  Pregătirea

Mai întâi spălați toate fructele, uscați-le  cu hârtie absorbantă. Tăiați caisele și căpșunile în bucăți mici, lăsând în același timp afinele și zmeura întregi.

Luați o formă de silicon și tapetați-o cu hârtie de copt. În formă se toarnă iaurtul alb sau cel pe care îl  preferați. Dacă doriți să-l îndulciți, adăugați o lingură de miere. Întindeți-o uniform peste iaurt.  Apoi stropiți fructele proaspete.

Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă

La final, adăugați nucă rasă de cocos.  Acum acoperiți forma cu folie alimentară și puneți-o la congelator, pentru cel puțin 4-5 ore. După ce a trecut timpul, scoateți matrița din congelator, scoateți iaurtul înghețat din formă și folosiți un cuțit pentru a-l tăia batoane.

Cele pe care nu le consumați imediat pot fi păstrate la congelator în pungi speciale. Poftă bună!

Înghețată de casă super cremoasă, gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie de smântână     

         

Tuturor le place înghețata. Vara, când căldura este insuportabilă, ne salvează deserturile care ne răcoresc, iar gândul nostru zboară la înghețată. Acest desert place tuturor, indiferent de vârstă. Cert este că, astăzi, vom încerca să o pregătim împreună, chiar acasă.

Nu vom folosi aparatul de înghețată, așa că toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie. În  plus, nu vom folosi smântână și, prin urmare, vom obține un desert mai ușor decât cel tradițional și totodată mult mai digerabil 

Iată ce ingrediente vom avea nevoie pentru Înghețată de casă super cremoasă: 

1 iaurt alb natural sau cu căpșune;

450 de grame de fructe de pădure;

1 lămâie;

1 lingură de miere;

50 de grame de zahăr granulat

Rețeta pas cu pas

Înghețată pe care urmează să o pregătim este una dintre cele mai rapide și naturale. În primul rând, trebuie să spălăm bine fructele de pădure. Când sunt spălate, fructele de pădure trebuie uscate cu proaspete de bucătărie, apoi tăiate în bucăți mai mici.

În acest moment, transferăm fructele într-un recipient și le punem la congelator pentru cel puțin 4 ore.  După acest timp, scoateți fructele de pădure din congelator și turnați-le într-un mixer. Stropiți-le  cu zeama de la 1 lămâie și apoi adăugați zahărul. De asemenea, puneți mierea și iaurtul și amestecați totul.  

Desert cu banane și ciocolată: fără făina și fără zahăr. Un desert ușor, pentru care nu ai nevoie de cuptor

Din cauza fructelor de pădure înghețate, s-ar putea să fie necesar să amestecați de mai multe ori. La final, dacă amestecul este prea tare, puteți adăuga câteva linguri de apă.

Ulterior, compoziția se împarte în trei cupe de desert, care se dau în congelator pentru minim 5 ore. La final, desertul nostru va fi gata. Înainte  de a-l servi pe masă, în puteți decora cu fructe de pădure sau fistic mărunțit. Sau, de de nu, cu o lingură de miere. 

Această înghețată de casă super cremoasă, gata în doar câteva minute, este cea mai rapidă modalitate de a pregăti un desert proaspăt chiar acasă. Poftă bună! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel