Batoane de ciocolată și unt de arahide. Rețeta delicioasă de post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să te bucuri de ceva dulce de casă, dar ții post, îți poți prepara singur batoane de ciocolată și unt de arahide.

Ingrediente

- 250 gr ciocolată neagră (50% cacao; mărunţită cu cuţitul sau sub formă de fulgi/bobițe)
- 250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de pădure, caju, migdale)
- 50 gr unt gras (82% grăsime; sau unt de cocos pentru varianta vegană/de post)
- 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată (opţional; sau alte arome)
- 3 linguri sirop de arţar (sau miere; sau alt îndulcitor de genul acesta)
- 200 gr amestec de nuci, seminţe şi fructe uscate (fulgi mici de ovăz, stafide, merişoare, smochine, curmale  sau alte fructe uscate; migdale feliate; amestec granola cumpărat)

Cum se prepară

Se topesc pe abur ciocolata mărunţita, untul tăiat cubuleţe şi untul de arahide. Vasul în care sunt ingredientele să fie cu fund gros şi să nu ajungă în apa care formează aburul, astfel încât topirea să se facă lent, ca să nu se strice ciocolata, scrie e-retete.ro. Se amestecă de câteva ori, după ce ciocolata începe să se topească.

Se ia vasul de pe abur şi se adaugă îndulcitorul ales treptat. Adăugaţi câte o lingură, amestecaţi şi gustaţi. Adăugaţi până e pe gustul vostru de dulce.  Nu adăugaţi zahăr, nici chiar zahăr pudră, nu se va topi complet în amestec.

Turnaţi amestecul topit peste amestecul crocant (nuci, seminţe, fructe uscate mărunţite dacă e cazul). Adăugaţi scorţişoară. Amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi o tavă de chec cu un strop de ulei şi tapetaţi-o cu folie de plastic. Turnaţi amestecul în tavă, nivelaţi. Trageţi marginile foliei deasupra şi mai nivelaţi cu mâna. Introduceţi tava la frigider minim câteva ore, până se întăreşte.

Când doriţi să feliaţi, scoateţi tava cu 10 minute înainte ca să revină la temperatura camerei - se va felia mai uşor şi mai frumos. Se taie felii de aproimativ 2-3 cm. Batoanele se învelesc individual în folie. Se păstrează la frigider, dar se servesc la temperatura camerei.

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel