Batista pe țambal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
srs
srs

Cam asta se intampla de cateva zile in scandalul aurului. Care inseamna Rosia Montana, cu firma Gold Corporation, si zacamantul de la Certej, cu firma Deva Gold. Ambele operatiuni montate prin aceeasi schema. Cu exceptia PSD, care mai face unele presiuni mediatice si politice prin Parlamentul Romaniei, toata lumea tace. Oare de ce si pe ce cai a fost pusa batista pe tambal?

Gold Corporation este singura dintre cele doua societati unde, de ani de zile, perspectiva exploatarii zacamantului de aur a starnit scandaluri publice si scandaluri politice. Despre Rosia Montana s-a scris mult si s-au pronuntat experti, oameni de stiinta, reprezentanti ai societatii civile, analisti. Despre Deva Corporation si zacamantul de la Certej, pana de curand, nu s-a stiut nimic. Practic, Presedintele Romaniei, transformandu-se in avocatul celor doua societati, in care capitalul strain reprezinta 80 la suta, este cel care a comis prima indiscretie care a dus la descoperirea taraboiului legat de firma off shore din Barbados, unde 20 la suta dintre actiuni sunt detinute de romani mituiti, cu certitudine, de la varful PDL.

Si tot de-a lungul anilor, ca sa ne intoarcem la Gold Corporation si la zacamantul de la Certej, societatea in care si statul roman detine niste procente, e drept minoritare, a cheltuit sume exorbitante de bani pentru a contracara orice opozitie la derularea proiectului. Cum? Mituind pur si simplu, dar totusi in baza unor contracte, oameni politici, in special din zona PDL, dar nu numai, societati de consultanta care pareau onorabile, personalitati publice cu autoritate si influenta in opinia publica, organizatii mass media si, direct, jurnalisti. Intrucat Gold Corporation are si participatii ale statului roman si este si listata pe Bursa din Toronto, in mod obligatoriu, macar opozitia, daca nu altcineva, trebuie sa solicite in mod imperativ ca toate aceste cheltuieli sa fie facute publice. Sa stie o tara intreaga cine a fost mituit. Aceasta procedura este obligatorie. Este conforma nu numai cu morala, ci si cu legea.

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel