Bătălie în tribunale pentru un bilet de loterie în valoare de două miliarde de dolari
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Câștigătorul unui bilet de 2 miliarde de dolari este contestat de un bărbat care susține că lozul îi aparține de fapt lui.

Câștigătorul unui bilet de loterie în valoare de 2 miliarde de dolari este dat în judecată de un bărbat care susține că lozul norocos este de fapt al său.

Conform BBC, americanul Edwin Castro a ales să primească banii cash, adică 997,6 milioane de dolari înainte de taxe, în noiembrie 2022. Acum, un alt cetățean american, Jose Rivera, a intentat un proces civil în care spune că banii ar trebui să fie ai săi. Loteria statului California este de părere că sunt șanse mari ca Castro să fie cu adevărat câștigătorul.

Care este povestea lui Rivera

Rivera susține că a cumpărat biletul câștigător pe 7 noiembrie 2022 și că i-a fost furat de cineva în aceeași zi, nu de câștigătorul Edwin Castro. Plângerea nu conține detaliile modalității prin care biletul a ajuns la Castro.

Un bilet de Powerball costă doi dolari și câștigătorii pot opta pentru două modalități de obținere a banilor: fie primesc întregul premiu în plăți anuale de-a lungul a 29 de ani, fie primesc o sumă mai mică în avans.

Powerball se desfășoară în 45 din cele 50 de state americane, iar premiile sunt taxate cu între 24% și 37%. În schimb, California nu taxează câștigurile din loterie.

Loteria statului California a transmis în februarie 2023 că a verificat plângerile și există „o mare încredere în verificarea biletelor câștigătoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel