Data publicării:

Bătaie la un summit din Turcia, după ce un delegat rus a smuls steagul Ucrainei din mâinile unui reprezentant al Kievului/ video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
În cadrul unui summit din Turcia a avut loc o ciocnire de forțe, după ce un delegat rus a smuls steagul ucrainean din mâinile unui trimis al Kievului.  

S-a întâmplat la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (PABSEC), când deputatul ucrainean Oleksandr Marikovski și-a desfășurat steagul național în spatele unei membre a delegației ruse, Olga Timofeeva, în timp ce aceasta era intervievată.

Un alt membru al echipei ruse, Valery Stavitsky, a smuls apoi steagul din mâinile domnului Marikovski, scrie Sky News.

Youtube video image

Imediat după aceea, imaginile îi arată pe cei doi bărbați implicați într-o altercație fizică, cu Marikovski împingându-l și lovindu-l pe Stavitsky, în timp ce acesta încearcă să-i smulgă steagul.

Alții s-au implicat apoi pentru a-i despărți pe bărbați.

Marikovski a postat ulterior videoclipul pe pagina sa de Facebook, în timp ce rapoartele din presă sugerează că Stavitsky a fost dus la spital pentru un control.

Membrii delegației ucrainene și-au desfășurat anterior steagul în spatele reprezentantei Timofeeva, în timp ce aceasta oferea un discurs în cadrul conferinței.

Evenimentul face parte din disputa în curs privind transporturile de cereale, blocada rusă a porturilor de la Marea Neagră împiedicând exporturile importante de grâu ale Ucrainei de la izbucnirea războiului anul trecut.

Un acord a fost încheiat anul trecut, dar Rusia are o listă de cerințe pe care le dorește îndeplinite pentru a continua cu pactul, despre care ONU a spus că ajută la abordarea crizei alimentare globale agravate de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel