Bătaie între politicieni la ședința Consiliului Local Făgăraș. I-au luat cu ambulanța: Rușine! - Video
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 02 noi 2022, 14:08
WhatsApp
Primar PNL din Dâmbovița, luat la bătaie în sediul instituției de un localnic
Primar PNL din Dâmbovița, luat la bătaie în sediul instituției de un localnic
O şedinţă a Consiliului Local Făgăraş s-a încheiat cu bătăi și injurii, iar câţiva consilieri au ajuns la Urgențe, la Spitalul municipal.

Scandalul ar fi început după ce primarul a afișat în oraș panouri cu numele și fotografiilor consilierilor locali care nu au votat două proiecte.

Potrivit unui comunicat al PNL Făgăraş, cei 4 consilieri ar fi fost "agresaţi verbal" şi "bruscaţi" de "susţinători" ai primarului Gheorghe Sucaciu, ales ca independent şi actualmente membru al PSD Braşov.

VIDEO

"Patru consilieri au ajuns la spital după o şedinţă a Consiliului Local Făgaraş, un lucru de neimaginat într-o localitate civilizată. Toţi cei patru oameni au fost agresaţi verbal şi bruscaţi de susţinători ai primarului Sucaciu. Acesta îndemna încă de dimineaţă (luni - n.red.) făgărăşenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în şedinţă. A făcut asta din dorinţa de a-i forţa pe consilieri să voteze după cum vrea el. Ba mai mult decât atât, primarul Sucaciu a amplasat panouri ale 'ruşinii' în oraş prin intermediul cărora a încercat să inducă o stare de tensiune în comunitate", scrie în comunicat.

"Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliția în ședința Consiliului Local Făgăraș.Niciodată un primar nu și-a chemat susținătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni și pentru a intimida consilierii.Niciodată, nimeni nu a folosit violența fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum dorește primarul sau oricine altcineva.

Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deține un mandat de reprezentare în Legislativul orașului.Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viața de zi cu zi.Părintele Klein, doamna Polmolea, Consilierii Ludu și Cupu au ajuns la urgențe.

La orele 23, primii doi erau încă sub observație medicală.Menționăm că cei patru fac parte din trei formațiuni politice diferite. Nu contează acest lucru.PNL Făgăraș deplânge situația la care s-a ajuns. Gestul simpatizanților primarului Sucaciu, incurajați de acesta inclusiv pe rețelele de socializare, descalifică pe toți cei care inițiază și susțin asemenea apucături grobiene.

Prin Legea Administrației, primarul e obligat să vegheze la ordine și liniște publică și să asigure ordinea in ședințele pe care le convoacă. Nu să instige. Ne delimităm categoric de aceste practici și îi încurajăm pe consilieri, indiferent de apartenența politică, să creadă în libertatea de exprimare, să își exercite liber dreptul de vot și să respecte toate drepturile și libertățile atât de greu câștigate de poporul român.", mai scrie în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?