Băsescu se teme de Ponta și Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
val-valcu
val-valcu

De Ce a ieșit Traian Băsescu la TVR, pe 22 august 2011? Telespectatorii postului național, câți or mai fi rămas, așteptau un film, mai precis ”O tragedie americană”. S-au ales cu un discurs tragic. Umorul i s-a cam ofilit fostului carismatic, trebuie să râdă singur, hă, hă, ca aplaudacii din sitcomuri, să știe lumea că e banc.  Exclus să mai atragă ”poporul” către PDL sau sateliții acestuia. Nici măcar despre un semnal de forță, la câteva ore după ce pedeliștii au înregistrat o victorie de etapă, la Neamț, nu se poate vorbi. Ce forță să emane un lider prepocupat de vicleșuguri mărunte, de articolul nu știu care din Constituție, de îmbârligări avocățești, de socoteli meschine cu care încearcă același lucru(prosteala proștilor și păstrarea puterii)?

Ce decădere, față de 2004, când se adresa, via Pleșu și Liiceanu, unor idealiști, când mai putea vorbi despre Dreptate și Adevăr. Votanții care au crezut în acest Traian Băsescu nu se întorc dacă le dă Pinalti două pungi, au luat deja plasă. Îi rămân publicul de OTV, analfabeții, țiganii, plus aparatul de partid și de stat. Evident, mai sunt și cei ușor de manipulat, dar nu pentru ei a ieșit Băsescu din concediu, ca să lanseze mesaje la televizor, cu un an înainte de alegeri.  

Pe lângă reglările de conturi curente (presa, Roșia Montană, DNA etc), Traian Băsescu a apelat din nou la liberali. USL este și va fi un eșec electoral, nu voi numi un premier decât dacă un partid din Uniune are singur 51 la sută, țin la liberali, de ce vor să rămână în opoziție, bla, bla, bla. Păi, dacă USL e un eșec, atunci de ce îți mai bați gura cu ea? Lasă-i să piardă, ca să câștige ai tăi!

Când candida împotriva lui Năstase, Băsescu s-a poziționat ca iepurașul care luptă cu ursul. De fapt, întotdeauna el a fost vulpea. Care urla, în scorbură, când ursul lovea în gol și striga: na, că nu m-ai nimerit, când o altoia cu crăcanul.

Cred că mesajul de la TVR, adresat strict activului PNL, va avea efect contrar. Pentru că arată frică. Băsescu se teme de USL, e disperat să fractureze alianța. În ciuda înfrângerii de la Neamț, mașinăria de război a aliaților se pune în mișcare. (Apropo de comparația de ieri, cu concentrarea naziștilor asupra parțialelor din micul oraș Lippe-Detmold. Ce încearcă acum Băsescu a făcut și Hitler, din buncăr: nu cedați, le spunea germanilor, că o să se bată americanii cu rușii, când s-or întâlni pe Elba și noi vom arbitra conflictul!)

Dar, dacă acum îi ies tot mai rar păcălelile, nu înseamnă că nu avem ce învăța de la marele maestru al combinațiilor. În 2004, a făcut un gest politic genial, preluând din mers ștafeta de la prezidențiabilul Stolojan. Poate în 2012, ca să nu-i mai lase loc de manevre, USL se va transforma în partid. ADA a jucat comedia ”Dragă Stolo” și a câștigat. PSD și PNL nu pot pierde dacă anunță o fuziune temporară, motivată de nevoia de stabilitate politică și de îndepărtare a unui lider antidemocratic ca Băsescu. Căci asta înseamnă refuzul de a asculta vocea poporului, sfidându-i pe cei ”70 la sută” care ar vota USL, potrivit propriei declarații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel