Băsescu recunoaște că nu a promulgat Legea pensiilor din cauza modului în care a fost adoptată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian basescu
traian basescu

Traian Băsescu a recunoscut că trimis Legea pensiilor la reexmaniare din cauza modului în care a fost adoptată în Camera Deputaților, adăugând că regretă această decizie pentru că astfel a dat Parlamentului "ocazia să se dea din nou în stambă, să se arate iresponsabil".

Șeful statului a susținut, joi, că parlamentarii au luat ”la pieptănat” toate articolele din lege, nu doar cel privind vârsta de pensionare, pentru  a întârzia promulgarea.

"Privind Legea pensiilor, şi pun acest exemplu sub emblema «iresponsabilitate». Se ivise un mare conflict politic pe tema modului cum Legea pensiilor a trecut prin Camera Deputaţilor. Am căutat un articol în interiorul legii care să-mi dea ocazia să trimit legea la Parlament, spre satisfacţia tuturor partidelor şi pe un subiect legat de voinţa tuturor partidelor şi am găsit acel articol care viza vârsta de pensionare. Ca să vedeţi iresponsabilitatea, după toate deciziile Curţii Constituţionale, nu putea face obiect de dezbatere decât acel articol. Sigur că au fost luate legile integral la pieptănat articol cu articol pentru a se întârzia. S-a creat un lucru extrem de neplăcut, pentru că atunci când a venit FMI m-a întrebat: «Domnule preşedinte, era obiectiv de tranşă, de ce am mai trimis-o înapoi?». Am dat o explicaţie, exact cea care a fost, trebuia să fie un consens politic", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că regretă faptul că a dat Parlamentului "ocazia să se dea din nou în stambă, să se arate iresponsabil", acuzând că demagogia este peste interesul național.

"Eu am spus, este un singur articol care trebuie analizat, va trece foarte repede şi o voi promulga, dar rezolvăm o problemă politică, rezultatul l-aţi văzut şi este clar că nu poţi să ai încredere ca şef al statului în ceea ce se întâmplă cu o lege, fie ea şi foarte urgentă, atunci când o trimiţi la Parlament. Demagogia este deasupra interesului naţional pentru mulţi politicieni", a conchis şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel