Băsescu poate fi condamnat la fel ca Năstase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Unii analiști ”independenți” susțin că acuzațiile aduse lui Traian Băsescu sunt politice, nu juridice.  E adevărat, spun ei, Băsescu a cerut tăierea salariilor și pensiilor, dar Boc a semnat. Nu președintele e de vină pentru slugărnicia premierilor Boc și Ungureanu, sau pentru lașitatea membrilor PDL care l-au lăsat să conducă partidul și după ce a plecat la Cotroceni. Și tot așa.

OK. Dar există deja o decizie a unei instanțe, definitive și irevocabile, care se constituie într-un precedent: condamnarea lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității. Din ceea ce s-a văzut,  procurorii nu au putut face dovada că Năstase știa de cele petrecute la Inspectorat sau în firma respectivă.

Fostul premier a fost condamnat pentru că a beneficiat de rezultate, nu fiindcă ar fi numit oamenii respectivi sau ar fi luat vreun ban. Păi, Băsescu  i-a numit pe cei care l-au servit, tocmai pentru că îi știa servili. A avut un plan de subordonare a instituțiilor statului, așa cum le place independenților și deontologilor să le numească. A profitat de rezultatele acțiunilor pe care le-a comandat. Dacă justiția folosește aceeași măsură ( mă refere la judecata parlamentară, nu la cea penală) atunci se poate vorbi despre o condamnare.

Nu la închisoare, ci la votare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel