Băsescu: Piramida e inversată în justiţia noastră, politica de resurse umane a eşuat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu snagov
basescu snagov

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la CSM, că „piramida este inversată în justiţie“, politica de resurse umane eşuând, că transparenţa promovării la ICCJ trebuie sporită şi că poziţia CSM privind Legea micii reforme blochează aplicarea acesteia.

„Politica de resurse umane a eşuat“, a susţinut şeful statului la CSM.

El a menţionat că strategia de resurse umane a fost stabilită în CSM în 2008, la o şedinţă la care a participat şi el, însă redistribuirea nu a avut loc.

„Dacă facem strategii fără să le punem în aplicare, nu ştiu unde ajungem“, a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a susţinut că justiţia din România este „o piramidă care are baza în sus şi vârful în jos“.

„Piramidă este inversată în justiţia noastră“, a adăugat el, menţionând că aceeaşi situaţie a existat şi în armată, însă acolo s-a făcut un efort pentru aşezarea pe baze corecte. „Să facem şi în justiţie“, a mai spus Băsescu, citat de Mediafax

În ceea ce priveşte transparenţa promovării la ICCJ, şeful statului a spus că este „un murmur“ din instanţe, dar şi din exterior, de la cei care evaluează, şi a susţinut că trebuie găsite modalităţi de promovare mai transparentă.

Preşedintele a făcut referire şi la „o problemă extrem de delicată“, apreciind că poziţia CSM privind Legea micii reforme blochează aplicarea acesteia şi că CSM ar trebui să renunţe la standarul privind volumul optim de activitate.

Traian Băsescu a acuzat CSM şi de faptul că blochează modificarea Legii răspunderii magistraţilor (Legea 330/2004) şi a cerut reevaluarea poziţiei Consiliului.

Pe de altă parte, şeful statului a apreciat că evaluarea a 99% din magistraţi cu calificativul „foarte bine“ nu corespunde exact cu ceea ce se întâmplă în justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel