Băsescu: Peste 30 % din resursele statului sunt evazionate. Trebuie controlat şi Portul Constanţa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu1
basescu1

Preşedintele Traian Băsescu, prezent la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pentru anul 2010, a declarat că bătălia cu evaziunea trebuie continuată, în condiţiile în care peste 30% din resursele statului sunt evazionate. Liderul României a solicitat controale la vămile de interior, inclusiv în Portul Constanţa. La bilanţul Ministerului Public au mai fost prezenţi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii şi şefi ai parchetelor.

„Nu aş primi bilanţul acesta ca pe un triumf, ci ca pe un început”, a declarat preşedintele Băsescu. „Este anul cu cele mai bune rezultate de la începerea primului meu mandat. S-a ajuns la stadiul la care instituţiile statului încep să funcţioneze eficient”, consideră liderul României, potrivit Antena 3. „Bătălia cu evaziunea trebuie să continue tot mai apăsat, fără menajamente. Nimic nu slăbeşte mai mult un stat decât diminuarea resurselor financiare la care are dreptul pentru a putea plăti pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor. (...) “Peste 30% din resursele care se cuvin statului sunt evazionate”, a mai menţionat preşedintele.

Trebuie sechestru pe avere de la începutul urmăririi penale

Traian Băsescu a apreciat că recuperarea prejudiciilor este extrem de importantă. „Fără recuperarea pabubei, victoria instituţiilor statului nu va fi completă niciodată”, a spus liderul României, care a şi propus ca soluţie în acest sens sechestrarea bunurilor încă de la începutul urmăririi penale. În plus, preşedintele Băsescu a solicitat efectuarea unor noi controale la vămile din interior, inclusiv la cea din Portul Constanţa, şi a precizat că există dosare care sunt blocate din rea-credinţă. „Sunt dosare care se blochează în fază iniţială, chiar de la procuror. Am informaţii, dar nu am proba, că este cu rea-credinţă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel