Băsescu: Pentru mine e un șoc că trei oameni din echipa au fost arestați de alți trei oameni din echipa mea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul președinte Traian Băsescu s-a declarat șocat, marți, într-o intervenie telefonică la B1 Tv, că trei oameni din ceea el numește "echipa mea", Livia Stanciu, Florian Coldea și Laura Codruța Koveși, au arestat alți oameni din aceeași "echipă" - Elena Udrea, Horia Georgescu și Alina Bica.

"Pur și simplu pentru mine este un șoc că trei din șase i-au arestat pe ceilalți trei. Echipa mea a fost din șase", a spus Băsescu, în ziua în care Alina Bica a fost transferată în arest la domiciliu, iar unul dintre dosarele Elenei Udrea, "Gala Bute", a fost trimis în instanță.

Băsescu a precizat că-și dorește o întâlnire cu Alina Bica, el reafirmându-și convingerea că fosta șefă a DIICOT nu a luat mită.

"Mă bucur foarte mult pentru schimbarea regimului doamnei Alina Bica. Acum câteva zile am publicat pe Facebook-ul meu, instrumentul meu de a îmi face publice punctele de vedere, spunând că Bica, Georgescu și Elena Udrea știu că produce neplăcere când spun acest lucru, nu sunt oameni care să fi luat șpagă și vă rog să mă credeți că știu ce spun. M-aș bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să îi fac o vizită. Vreau să vorbesc cu dânsa, eu o cunosc pe femeia asta, am discutat cu ea inclusiv marea problemă Rompetrol și e un profesionist desăvârșit și un om care are o anume statură morală. Aș vrea să vorbesc cu ea, pentru că pentru mine, Bica, Georgescu, Udrea, la fel ca Livia Stanciu, Kovesi și Coldea, au făcut parte din echipa mea, cu care am reușit să schimbăm sistemul judiciar", a spus Băsescu.

Alina Bica, în arest la domiciliu: "Rămân o femeie de succes. Nu am făcut denunțuri"

Fostul șef al statului susține că a modernizat România cu Udrea, Georgescu și Bica.

"Să nu fie luate ca declarații poltiice, vă spun ce simte un președinte care a numit niște oameni și nu îi vine să creadă că acești oameni au fost parte la furt. Mă voi înclina în fața oricărui judecător care spune: e vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovați. E ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea, arestați de alți 3 oameni tot din echipa. Mulți vor înțelege și reacțiile mele din zilele trecute. A fost echipa mea cu care am modernizat statul”, a declarat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel