Băsescu, optimist cu privire la campania de vaccinare. "Mesajul Patriarhului, foarte important". Propunere: Un telefon verde invers
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 10 mai, 09:39
WhatsApp
Facebook Traian Băsescu (Arhivă Foto)
Traian Băsescu, preşedinte al României între 2004 şi 2014, a spus că şansele ca jumătate din populaţia României să se vaccineze până la 1 septembrie sunt destul de mari şi laudă implicarea Bisericii în campania de vaccinare. În plus, acesta a propus şi o soluţie pentru accelerarea campaniei: un telefon verde invers. 

„În mod normal se apropie vremea să se reducă restricțiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vară și multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condițiile de intrare.

Deci măsurile se relaxează, chiar dacă, dacă mă întrebați pe mine, puțin cam prematur, pentru că pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice și sociale impun aceste măsuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că și guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industria HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajați, cât și prin veniturile aduse la PIB", a declarat Traian Băsescu la România TV.

"Campania de vaccinare, un succes "la liber". Mesajul Patriarhului, foarte important"

"Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă și tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După părerea mea va fi un succes, guvernul își va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de români vaccinați și pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane.

Mesajul Patriarhului a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural. Și uitați-va ce aflux este în biserici, ca și cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când guvernul a greșit și a intrat în conflict cu biserica. Amintiți-va cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paști. Biserica a demonstrat că știe să respecte regulile", a mai punctat fostul preşedinte.

G Ad:

Fără "recompense" pentru cei care se vaccinează

"Cîţu, așa cu masca pe figură și vorbind repede, își face treaba. Dă termene, dă speranță. Cred că ar trebui făcut un telefon verde invers, cu operatori de la instituții care să sune la cetățeni care nu au venit la vaccinare, pentru că cei mai mulți nu vin din cauza aglomerației. Și discuții cu directorii marilor companii, Ford, Dacia, Oltchim, să încerce să-și convingă salariații să meargă să se vaccineze, spre binele lor. Eu sunt un adept al vaccinării.

Tipul de mituire nu trebuie utilizat. E un tip de mituire inventat de partide care s-a dovedit a fi nedemocratic. Nu e în regulă și este discriminatoriu față de persoanele care nu optează pentru vaccinare, ei de ce nu ar avea dreptul la un tichet de masă? În momentul de față sunt câteva milioane de oameni vaccinați cărora nu li s-a întâmplat nimic și sunt deja un exemplu pentru ceilalți. Deci povestea cu toxicitatea vaccinului o poate vedea fiecare pe vecinii și colegii lor care s-au vaccinat", a concluzionat Traian Băsescu.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro